Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Naujas CD: Liudo Mockūno ir Marco Ducret „Silent Vociferation“
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-11-27

Naujas CD: Liudo Mockūno ir Marco Ducret „Silent Vociferation“ [Džiazas]


Naujasis Liudo Mockūno ir Marco Ducret darbas „Silent Vociferation“  („Tylus klyksmas“), jau tapęs melomanų diskusijų objektu, bus pristatytas Lietuvoje, gruodžio 2 dieną, 20 val., klube „Mulen Ružas“ (V. Mykolaičio-Putino g. 5). 

 

Lietuvių saksofonininkas Liudas Mockūnas ir prancūzų gitaristas Marcas Ducret – seni pažįstami: jie drauge kūrė už žanrų ribų išsiveržiančius triukšmus dar tokiuose projektuose kaip „Toxicum“, „Megaphone“ ir „Copenhagen Art Ensemble“. Jau keletą metų laikas nuo laiko jiedu nukeliaudavo į duetinių improvizacijų raizginius, kartais pristatydami juos koncertuose, ir tik dabar įvilko tą garsinio susikalbėjimo rezultatą į konceptualų vientisą darbą – daiktą, kurį galima įkurdinti savo namų fonotekoje, laikyti rankose, apžiūrėti ir pasiklausyti. 

 

„Nobusiness records“ išleista kompaktinė plokštelė sudaryta iš 2004 ir 2006 metų spontaniškų improvizacijų įrašų, filosofinių antraščių bei Bruno Chevillon ir Rainer Ojeste vaizdo darbų, kurie yra panaudoti viršelio apipavidalinimui (Neringos Žukauskaitės sprendimas), o taip pat komentuoja kiekvieną atskirą kompoziciją. Garsai, lakoniški žodžiai ir vaizdai sudaro vientisą idėjų seką, naratyvinę liniją, kurios keliamas asociacijų gūsis įtraukia apokaliptines nuojautas, judėjimo ir sąstingio kontrastus, technologijų ir žmogiškosios egzistencijos santykį. Albumas imponuoja talentingu, puikiu išpildymu. 

 

Šio darbo pristatymas, be abejo, bus kitoks negu pats darbas. Pasirinktas kalbėjimo būdas, kuriame spontaniškumui teikiama maksimali reikšmė, savaime nulemia, kad ta pati idėja nebegali būti išreikšta lygiai taip pat, kaip tai įvyko kitu metu. Tad gruodžio 2 d. Lietuvos džiazo federacijos rengiamas koncertas – ne tik naujo intriguojančio albumo prezentacija, bet ir dar vienas įdomus bei žadantis netikėtų sąskambių dviejų muzikos asmenybių pokalbis.

 

Lietuvos džiazo federacijos inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).