Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > „Jaunos muzikos“ koncerte - Vaclovo Augustino kūryba
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-12-08

„Jaunos muzikos“ koncerte - Vaclovo Augustino kūryba [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Gruodžio 11d., 19.00 val., Šv. Kotrynos bažnyčioje į vieną iš savo jubiliejinių koncertų pakvies 20 metų sukaktį švenčiantis kamerinis choras „Jauna muzika“. Šį kartą ilgametis jo meno vadovas ir dirigentas Vaclovas Augustinas koncerte dalyvaus tik kaip klausytojas,  dirigento vietą užleisdamas Egidijui Kaveckui ir taip priimdamas choristų parengtą dovaną – programą, kurioje be Maurice’o Duruflé, Morteno Lauridseno, Gustavo Holsto, Erico Whitacre’o kūrinių skambės šešios jo paties kompozicijos.

 

„Jauną muziką“ 1989 metais įkūrė Remigijus Merkelys ir Algimantas Gurevičius. 1992 metais choro meno vadovu tapo dirigentas ir kompozitorius Vaclovas Augustinas. Nuo 1990-ųjų per šešerius metus choras laimėjo pirmąsias vietas ir 6 didžiuosius prizus penkiolikoje tarptautinių konkursų. 1993 metais Varnoje jis buvo pripažintas geriausiu Europos choru.

 

 

PROGRAMA

Vaclovas Augustinas. „Anoj pusėj Dunojėlio“

Maurice Durufle. „Ubi Caritas“

Morten Lauridsen. „Ubi Caritas“

Gustav Holst. „This Have I Done for My True Love“

Eric Whitacre. „Sleep“

Vaclovas Augustinas. „Iam te solum Amo“

                                    „Mėnesiena“

                                    „Supkit meskit“

                                    „Treputė Martela“

                                    „Hymne a Saint Martin“

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).