Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Naujos kompaktinės plokštelės
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-12-24

Naujos kompaktinės plokštelės [Klasikinė / Šiuolaikinė]


CD „ANDRIUS PUPLAUSKIS. FAGOTAS LIETUVIŠKAI“

 

Iniciatyvaus fagotisto Andriaus Puplauskio išleista plokštelė, skirta lietuviškai fagoto muzikai – tai pirmas tokio žanro leidinys Lietuvoje. Profesionali fagoto mokykla šalyje pradėjo veiklą tik 1923 metais, tad nenuostabu, kad iki šiol šis instrumentas negali pasigirti gausiu nacionaliniu repertuaru. CD užfiksuoti kūriniai – labai skirtingi tiek laikotarpiu, tiek stilistika, tačiau puikiai atspindi kompozitorių ir atlikėjų požiūrį į šį instrumentą, jo galimybes, tobulėjimo raidą. Čia skamba ir vienas pirmųjų lietuvių kompozitorių kūrinių fagotui – Balio Dvariono Tema su variacijomis fagotui ir fortepijonui (1946). Plokštelėje klausytojai ras šiam instrumentiniam duetui (Andriui Puplauskiui talkino pianistas Daumantas Kirilauskas) sukurtą Algimanto Bražinsko Sonatiną (1958), Vytauto Barkausko „Rondo capriccioso“ (1971), Vytauto Mikalausko Introdukciją (1973) bei Vaidos Striaupaitės-Beinarienės „Mozaiką III“ fagotui solo (2007).

 

 

 

CD  „(NE)VAIKIŠKOS ISTORIJOS“

 

Šios kompaktinės plokštelės sumanytojai baritonas Giedrius Prunskus ir pianistė Lina Krėpštaitė leidiniui pasirinko vokalinės miniatiūros – žaismingos, valiūkiškos ir, šiuo atveju, ne visai rimtos – žanrą. Šešių Lietuvos kompozitorių dainos balsui ir fortepijonui atskleidžia kiek kitokį nei įprastai koncertinėse akademinės muzikos scenose skambantį repertuarą. Atlikėjai pasirinko įtaigų Felikso Bajoro ciklą „Karnavalas“ (žodžiai Martyno Vainilaičio) ir  šmaikščias, humoro nestokojančias Vidmanto Bartulio, Zitos Bružaitės, Anatolijaus Šenderovo, Giedriaus Kuprevičiaus bei Algimanto Kubiliūno miniatiūras.

 


MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).