Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Lino Rimšos autorinis koncertas
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-01-04

Lino Rimšos autorinis koncertas [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Sausio 14 d., 19 val., Nacionaliniame dramos teatre įvyks kompozitoriaus Lino Rimšos autorinis vakaras. Tai – vienas iš tarptautinės programos „Kultūrų dialogas“ Kalėdinio festivalio koncertų, skirtų sentikių įsikūrimo Lietuvoje 300 metų jubiliejui paminėti.

 

Dviejų dalių koncerto programoje skambės pasisekimo sulaukę Lino Rimšos kūriniai. Kompoziciją „Intymumas“, parašytą 2007 metų Vilniaus festivalio užsakymu, atliks baritonas Vytautas Juozapaitis ir pianistas Petras Geniušas, atlikę ją ir premjerinio vakaro metu. Šiame kūrinyje Linas Rimša sujungė ne akademinės muzikos žanrais ir stiliais transformuotus abiejų atlikėjų mėgiamus klasikos kūrinius. Muzikos skambesį palydės videomenininkų Džiugo Katino bei Rimo Sakalausko sukurta vizualinė „Intymumo“ interpretacija.

 

Antroje koncerto dalyje – 2009 metų Lino Rimšos kūrinys „Senasis tikėjimas“, sukomponuotas festivalio „Pokrovskije kolokola“ užsakymu. Tai bendras kompozitoriaus ir ansamblio „Arinuška“ (vadovai – Irena ir Nikolajus Zacharovai) darbas, sukurtas iš autentiškų Lietuvos rusų sentikių, Rytų Lietuvos baltarusių, Pietų Rusijos folkloro ir kitų muzikos kultūrų, žanrų bei stilių fragmentų derinio.

 

ATILIKĖJAI

Eimantas BELICKAS (smuikas, lamzdelis)
Tomas BIELIAUSKAS (obojus)
Linas RIMŠA (klavišiniai)
Marius LESKAUSKAS (klavišiniai)
Artūras CHALIKOVAS (gitara)
Andrius DAUGIRDAS (bosinė gitara)
Nikolaj ZACHAROV (bajanas)
Perkusininkų grupė „HAND VOICES“
Choras „BREVIS“ (vadovas Gintautas VENISLOVAS)
Rusų folkloro ansamblis „ARINUŠKA“


MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).