Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Ramintos Šerkšnytės kūryba - „Al­ma Ma­ter Musicalis“ koncerte
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-02-25

Ramintos Šerkšnytės kūryba - „Al­ma Ma­ter Musicalis“ koncerte [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kovo 1 d., 18 val., Vilniaus universiteto šv. Jonų bažnyčioje įvyks „Al­ma Ma­ter Musicalis“ koncertas, skirtas Nacionalinės premijos laureatės kompozitorės Ramintos Šerkšnytės ir Vyriausybės premijos laureato Vytauto V. Landsbergio kūrybai.

 

Pirmoje koncerto dalyje skambėsianti Ramintos Šerkšnytės muzika pateiks spalvingą šios autorės kamerinės kūrybos panoramą: šalia populiariosios „Rytų elegijos“ styginių kvartetui (2003) bus atliktos Lietuvoje dar neskambėjusios pjesės fleitai ir fortepijonui „Šaltinėlis“, „Lopšinė“ ir „Pasaka“ (2008). Pastarąsias miniatiūras Šerkšnytė sukūrė kaip pedagoginį repertuarą specialiai vaikams. Tuo tarpu dar studijų Muzikos akademijoje metais sukomponuota „Fantazija“ fortepijonui (1997) reprezentuoja priešingą kompozitorės kūrybos polių – tai abstrakčiosios muzikos pavyzdys, tęsiantis pianistinio mąstymo tradicijas, kaip ir dešimtmečiu vėliau M.K.Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso užsakymu sukurti „Trys ostinato preliudai“. Virtuoziniai, aukštos pianistinės technikos reikalaujantys preliudai buvo komponuojami taikant tuos pačius konstruktyvius principus, kokius galima aptikti ir Čiurlionio kūryboje.

 

Antroji koncerto dalis skiriama Vytauto V. Landsbergio kūrybai.



ATLIKĖJAI

ČIURLIONIO KVARTETAS:

JONAS TANKEVIČIUS (I smuikas)
DARIUS DIKŠAITIS (II smuikas)
GEDIMINAS DAČINSKAS (altas)
SAULIUS LIPČIUS (violončelė)

INGA VYŠNIAUSKAITĖ (fortepijonas)

VIKTORIJA ZABRODAITĖ (fleita)

Koncertą ves muzikologė LAIMUTĖ LIGEIKAITĖ, įžangos žodį tars Vilniaus pedagoginio universiteto rektorius ALGIRDAS GAIŽUTIS.

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).