Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Lietuviškos muzikos mozaika obojui ir fortepijonui – naujoje kompaktinėje plokštelėje
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-06-10

Lietuviškos muzikos mozaika obojui ir fortepijonui – naujoje kompaktinėje plokštelėje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kompozitorė Vaida Striaupaitė-Beinarienė ir obojininkas Robertas Beinaris išleido CD Lietuviškos muzikos mozaika, skirtą kamerinei lietuvių muzikai. Dvylika kompozicijų fortepijono ir obojaus duetui, ar kiekvienam iš jų solo, pristato tiek pačius populiariausius, tiek rečiau skambančius lietuvių autorių kūrinius šiems instrumentams. Balio Dvariono, Osvaldo Balakausko, Algirdo Martinaičio, Zitos Bružaitės, Loretos Narvilaitės, Remigijaus Šileikos, Antano A. Budriūno ir pačios plokštelės sudarytojos bei fortepijono partijos atlikėjos – Vaidos Striaupaitės Beinarienės kūriniai fiksuoja plačią lietuvių muzikos panoramą tiek sukūrimo laikmečio, tiek kompozicinių stilių požiūriu.  

 

„Lietuviškos muzikos mozaiką“ būtų galima pavadinti tarsi netiesioginiu muzikos obojui antologijos tęsiniu 2002 metais Muzikos informacijos ir leidybos centro išleistai obojininko Juozo Rimo plokštelei Lietuviška auletika. Naujasis Vaidos ir Roberto Beinarių leidinys papildė šį žanrą naujai įrašytais kūriniais ir originaliomis jau publikuotų opusų interpretacijomis.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).