Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Šiauliuose – naujų kūrinių premjeros
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-09-13

Šiauliuose – naujų kūrinių premjeros [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Rugsėjo 17 d., 18 val., Šiaulių filharmonijoje skambės lietuvių muzikos koncertas „Saulės miesto garsai“. Renginyje, organizuojamame kartu su Lietuvos kompozitorių sąjunga, bus pristatyta ir rečiau atliekamų autorių muzika, tarp kurių – nauji, specialiai šiam koncertui ir fortepijoniniam Armonų trio sukurti Donato Prusevičiaus, Algirdo Bružo ir Rasos Bartkevičiūtės kūriniai smuikui, violončelei ir fortepijonui.

 

Donato Prusevičiaus „Infinito“ atspindi kūrinio pavadinimui panaudoto itališko žodžio reikšmę – nepaliaujamas“, „begalinis“. Kompozicijoje nuolatos, kas kelis taktus, keičiasi muzikos stilistika; kūrinys dėliojamas tarsi stiklo mozaika iš mažų, spalvotų gabalėlių, kol viskas išsiriša į veržlų, jūros bangų audrą primenantį galingą nepaliaujamą judėjimą.

 

Šiemet 50-metį švenčiantis Algirdas Bružas naujausiame savo kūrinyje „Saulės tinklas“ plėtoja dvi pagrindines temas, kurias eksponuoja ir vysto visi trys instrumentai. Pasak autoriaus, kūrinyje yra nemažai serijinei technikai būdingų elementų.

 

PROGRAMA
Jurgis Juozapaitis. „Mėnulio šviesa“

Rasa Bartkevičiūtė. Fortepijoninis trio (2010, premjera)

Remigijus Šileika. „Musica ricordanza“

Donatas Prusevičius. „Infinito“ (2010, premjera)

Vytautas Germanavičius. „Nidamanngrieg“

Algirdas Bružas. „Saulės tinklas“ (2010, premjera)

 

ATLIKĖJAI
Armonų trio: Ingrida Armonaitė (smuikas), Rimantas Armonas (violončelė), Irena Uss (fortepijonas)

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).