Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > IX tarptautinės muzikos teorijos konferencijos dalyviai tyrinės orkestro fenomeną
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-04-15

IX tarptautinės muzikos teorijos konferencijos dalyviai tyrinės orkestro fenomeną [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Muzikos komponavimo principai: orkestras kaip fenomenas

 

9-oji tarptautinė muzikos teorijos konferencija, vyksianti balandžio 20-24 dienomis Lietuvos kompozitorių sąjungos namuose, šįkart kvies tyrinėti orkestro fenomeną. Šiai temai bus skirti ne tik tradiciniai teoriniai pranešimai, bet ir orkestruotės meistriškumo kursai, kuriuos ves prof. Ertugrulas Sevsay, dėstantis šią discipliną Muzikos ir scenos menų universitete Vienoje (Austrija). Dviejų seminarų metu klausytojai kartu su profesoriumi gilinsis į orkestrinio rašymo praktikoje kylančias problemas, tyrinės istorinius bei teorinius orkestruotės mokyklų ir stilių aspektus, kitus aktualius šios srities klausimus.

 

Tuo tarpu konferencijos dalyviai koncentruosis į teorinius orkestrinio meno aspektus. Šiais metais renginyje dalyvaus 17 muzikologų ir kompozitorių iš 7 šalių. Be užsienio svečių konferencijoje tradiciškai dalyvauja ir mūsų šalies tyrinėtojai.

 

Konferenciją remia Kultūros rėmimo fondas ir Valstybinis mokslo ir studijų fondas.

 

PROGRAMA

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).