Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > X Tarptautinis muzikos signifikacijos kongresas „Prieš ir po muzikos“
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-10-21

X Tarptautinis muzikos signifikacijos kongresas „Prieš ir po muzikos“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


2008 m. spalio 21–25 d. Vilniuje ir Kaune vyks X tarptautinis muzikos signifikacijos kongresas. Tai pirmasis pasaulinis muzikologijos mokslo forumas Lietuvoje, kurį organizuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Kauno technologijos universitetas ir Helsinkio universitetas, bendradarbiaudami su nacionalinėmis ir tarptautinėmis mokslo institucijomis – Tarptautiniu semiotikos institutu, Lietuvos kompozitorių sąjungos muzikologų sekcija, Vilniaus universiteto A. J. Greimo semiotikos ir literatūros teorijos centru, Suomijos tarpuniversitetiniu semiotikos studijų tinklu, Tarptautine semiotikos studijų asociacija.

 

Tarptautinius muzikos signifikacijos kongresus kas dveji metai rengia pasaulinis muzikologinių tyrinėjimų tinklas – Tarptautinis muzikos signifikacijos projektas, telkiantis kelis šimtus muzikos semiotikų, tyrinėjančių muzikos reikšmės ir prasmės problematiką. Žymius muzikologus ir jaunus mokslininkus vienijantį projektą 1986 m. įkūrė prestižinių Suomijos, Prancūzijos, Italijos ir Kanados universitetų (Helsinkio universitetas, Sorbonos universitetas, Bolonijos universitetas ir kt.) muzikos semiotikai. Projektas skatina muzikos semiotikos sklaidą, organizuoja mokslo renginius, plėtoja šios srities mokslinę leidybą. Per daugiau nei 30 metų gyvavimo laiką vienas įtakingiausių ir gausiausių muzikologijos mokslo tinklų įtraukė į savo veiklą visų kontinentų muzikos semiotikos ir kitų muzikologijos krypčių specialistus.  Tarptautiniam muzikos signifikacijos projektui būdingas tarpdalykinis ir kultūrinis atvirumas tyrinėjant vieną sudėtingiausių muzikos kultūros reiškinių – muzikos reikšmės ir prasmės formavimosi bei sklaidos procesus.

 

Išskirtinis jubiliejinis muzikologijos forumas Lietuvoje organizuojamas neatsitiktinai. Atkurtos Nepriklausomybės metais Lietuvos muzikologai aktyviai įsitraukė į šio projekto veiklą, Lietuvos muzikos mokslo institucijos užmezgė tarpinstitucinius ryšius su svarbiais šios muzikologijos krypties centrais. Verta paminėti, kad projekto steigimą skatino ir aktyviai rėmė vienas žymiausių pasaulinių semiotikos autoritetų A. J. Greimas.

 

X tarptautiniame muzikos signifikacijos kongrese pranešimus skaitys daugiau nei 100 mokslininkų iš 22 valstybių. Ypatingas dėmesys bus skiriamas muzikos ištakoms ir muzikinės kultūros kontekstams, atveriantiems daugiaprasmius muzikinių praktikų ryšius su kitomis svarbiomis individų ir visuomenių raiškos sritimis. Kongreso programą papildys Lietuvos ir Suomijos muzikinę kultūrą pristatantys renginiai bei koncertai.

 

Daugiau informacijos apie renginį tinklapyje http://www.ktu.lt/icms10/
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).