Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Operos kritikų seminaras „Šiuolaikinė opera“
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-10-31

Operos kritikų seminaras „Šiuolaikinė opera“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


                           

                                            

 

 

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras ir žurnalas „Bravissimo“ lapkričio 8 d. rengia III tarptautinį operos kritikų seminarą „Šiuolaikinė opera“.

 

Pirmą kartą Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje įvyks užsienio autoriui užsakytos, naujos šiuolaikinės operos premjera. Lapkričio 7, 8 d. LNOBT kartu su Glaindborno operos festivaliu (Didžioji  Britanija) ir Gaida/ISCM Pasaulio muzikos dienomis 2008, rodys vengrų kompozitoriaus Peterio Eötvöso naujausią operą „Meilė ir kiti demonai“.

 

Didžiosiose Lietuvos muzikinių teatrų scenose sąlytis su šiuolaikine opera itin retas. Kiek dažniau jos statomos neteatrinėse erdvėse kaip pavieniai projektai. Taigi kyla klausimas: ar baimė, jog šiuolaikinė opera nebus suprasta, neturės publikos, yra pagrįsta, ar tai – inertiškai kartojamas mitas? Gal tokį įsitikinimą formuoja patys kūrėjai, užsisklendę kūrybiniuose „dramblio kaulo bokštuose?“. Šiuos klausimus ir ketina nagrinėti seminaro „Šiuolaikinė opera“ dalyviai: operos kritikas iš Didžiosios Britanijos Johnas Allisonas („Opera Magazine“ vyr. redaktorius), kompozitoriai Loreta Narvilaitė, Raminta Šerkšnytė, Marius Baranauskas ir Peteris Eötvösas.

 

Diskusijose kviečiami aktyviai dalyvauti Lietuvos muzikos ir teatro kritikai, o taip pat visi, besidomintys opera. Seminaras vyks lietuvių ir anglų kalbomis (su sinchroniniu vertimu).

 

 

 

Lapkričio 8 d. „Scandic Hotel Neringa“

                 

PROGRAMA

 

 

 

10.00 Dalyvių registracija

 

 

KRITIKO POŽIŪRIS

 

10.30-11.30 John Allison (D. Britanija)

„Šiuolaikinė opera: kritiko požiūris“

 

11.30-12.00 Klausimai, mažoji diskusija

 

Moderatorė Živilė Ramoškaitė

 

 

12.00-12.30 Kavos pertraukėlė

 

 

                         

KŪRĖJO POŽIŪRIS

 

12.30-13.00 Loreta Narvilaitė

„Kodėl aš nerašau operos?“

 

13.00-14.00      

Raminta Šerkšnytė

Marius Baranauskas

„Kodėl aš parašiau operą?“

 

Moderatorė Rūta Goštautienė

 

 

14.00-14.30 - pertrauka

 

 

14.30-15.00

Peter Eötvös (Vengrija)

„Kodėl aš rašau operas?“

 

15.00-16.00 Po premjeros. Apskritas stalas. Diskusijos

 

Moderatorė Veronika Janatjeva

 

 

 

Registracija vyks iki lapkričio 6 d. 17 val. elektroniniu paštu zurnalas@opera.lt  arba telefonu  (8 2) 610493. Nepamirškite parašyti savo telefono numerį. Dalyvių skaičius ribotas.

 

Daugiau informacijos:

Justa Adomonytė

Žurnalo „Bravissimo“ redaktorė

Tel. (8 2) 2610493, zurnalas@opera.lt

 

 

Seminarą remia Kultūros rėmimo fondas

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).