Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Šarūno Nako premjera in memoriam Algirdas Doveika
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-11-05

Šarūno Nako premjera in memoriam Algirdas Doveika [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lapkričio 9 d., sekmadienį, 16 val., Taikomosios dailės muziejuje – lietuviška premjera. Kamerinės muzikos koncerte, skirtame šviesaus atminimo klarnetininkui Algirdui Doveikai, skambės naujas kompozitoriaus Šarūno Nako kūrinys „Ugnies ikona. In memoriam Algirdas Doveika“ aštuoniems instrumentams (2008).

 

Šarūnas Nakas apie savo naująjį opusą: „Graikiškas žodis „ikona“ tiesiogine prasme reiškia „atvaizdas“. Man sunku kurti atvaizdą žmogaus, kuriam rašiau nemažai muzikos ir kurį paslapčiomis laikiau savo balsu pučiamųjų pasaulyje. Gal todėl pasirinkau abstraktesnį pagarbos reiškimo būdą, nelyg Bizantijos tapytojas, vengiantis asmeniškumo ir paklūstantis sudėtingoms taisyklėms.“

 

Aš išvydau tarsi stiklo jūrą, sumaišytą su ugnimi ir žmones, kurie buvo pergalėję žvėrį, jo atvaizdą ir jo vardo skaičių, stovinčius su Dievo arfomis ant stiklo jūros.“ (Apr 15:2)

 

Programoje taip pat skambės Bacho, Hindemitho, Prokofjevo ir Desiatnikovo muzika. Atlieka: Agnė Doveikaitė (smuikas), Vidas Vekerotas (altas), Giedrius Gelgotas (fleita), Justė Gelgotaitė (obojus), Andrius Žiūra (klarnetas), Danielis Rubinas (kontrabosas), Sonata Mikulė (fortepijonas).

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).