Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > „Muzika yra labai svarbi“: jaunųjų muzikų koncertai pajūryje
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-12-03

„Muzika yra labai svarbi“: jaunųjų muzikų koncertai pajūryje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Ši laki frazė - „muzika yra labai svarbi“ - iš žymiojo italų futuristo Luigi Russolo manifesto tapo tęstinio projekto pavadinimu 2005 m. susibūrusiai kompozitorių bei atlikėjų grupei, tuomet dar studijuojančiai Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Jaunieji menininkai sėkmingai pristatė savo darbus Rygos Naujajame teatre, festivalyje „Vilniaus veidai“ bei kituose renginiuose. Trečioji projekto laida - „Muzika yra labai labai labai (#3) svarbi“ - pagrįsta kūrėjų pamėgtomis tarpdisciplininėmis manipuliacijomis. Vientisas muzikos, žodžio, vaizdo bei judesio derinys šįkart tampa savita naujų idėjų „redakcija“, nagrinėjančia šiandienos muziką, jos autorių mintis apie kūrybą, muzikos vizualizaciją, akustinio skambesio santykį su elektroniniu ir kt. Renginiuose šalia naujosios muzikos klasikų - Steve'o Reicho, Arvo Pärto, Osvaldo Balakausko, Johno Adamso - skambės ir šiuolaikinių lietuvių autorių specialiai šiam projektui sukurti opusai. Naujausios „labai svarbios muzikos“ „redaktoriai“ - kompozitoriai bei atlikėjai Rūta Vitkauskaitė, Albertas Navickas ir Marija Kalvelytė.

 

„Muzika yra labai labai labai (#3) svarbi“ -

gruodžio 5 d. 17 val. Liudviko Rėzos kultūros centre Juodkrantėje

gruodžio 6 d. 16.30 val. Antano Mončio namuose Palangoje

gruodžio 7 d. 15.30 val. Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje

Įėjimas nemokamas.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).