Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > III-ajam tarptautiniam Jascha’os Heifetzo konkursui – Felikso Bajoro kūrinys
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-01-05

III-ajam tarptautiniam Jascha’os Heifetzo konkursui – Felikso Bajoro kūrinys [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Sausio 9-ąją dieną Vilniuje prasidėsiančiame III-ajame tarptautiniame Jascha’os Heifetzo smuikininkų konkurse šiemet dalyvaus apie 50 atlikėjų iš 22 pasaulio šalių. Visų dalyvių programose skambės ir privalomas kūrinys, kurį šių metų konkursui sukūrė kompozitorius Feliksas Bajoras – „Threshold“ smuikui solo (2008).

 

Šešių minučių trukmės kūrinio pavadinime slypi kelios reikšmės, įprasminančios „slenksčio“, „išvakarių“, „virsmo“ būsenas. Muzikine prasme tai gana sudėtingas, dodekafoninis opusas, parašytas be jokių konkrečių atlikimo nurodymų. Kiekviena jo interpretacija stipriai skirsis viena nuo kitos dinamikos dramaturgija, tempais, štrichais ir apskritai visu skambesio pobūdžiu – atlikėjas čia tampa visų kūrinio niuansų kūrėju.

 

Ši Felikso Bajoro kompozicija, kaip ir kiti du I-ojo ir II-ojo Jascha’os Heifetzo konkurso privalomi kūriniai – Vytauto Barkausko „Silhouette“ (2004) bei Anatolijaus Šenderovo „Cantus in memoriam Jascha Heifetz“ (2001) – bus įtraukta į netrukus pasirodysiantį Muzikos informacijos ir leidybos centro natų rinkinį smuikui solo (leidinio sudarytoja ir redaktorė – smuikininkė Rusnė Mataitytė).

 

 

MILC inf.

 

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).