Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Koncertas Sausio 13-osios aukoms atminti
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-01-07

Koncertas Sausio 13-osios aukoms atminti [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Sausio 12 d., pirmadienį, 20 val. Šv. Jonų bažnyčioje įvyks koncertas, skirtas tragiškosios sausio 13-osios datos paminėjimui. Lietuvos kamerinis orkestras ir Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“ kartu su soliste Nomeda Kazlauskaite-Kazlaus ir dirigentu Modestu Pitrėnu parengė programą, kurioje – nemažai lietuvių kompozitorių kūrinių. Skambės Algirdo Martinaičio „Atmink mirusius“ mišriam chorui ir orkestrui, Mindaugo Urbaičio „Lacrimosa“ mišriam chorui, Vytauto V. Barkausko „Stabat Mater“ mišriam chorui bei Gintauto Venislovo išplėtota lietuvių liaudies daina „Teka teka“.

 

Minint Lietuvos laisvės gynėjų dieną kasmet skamba ir Alfredo Schnittke’s „Sutartinės“. Tai su Lietuvos kameriniu orkestru šiltai bendravusio rusų kompozitoriaus atsakas į tragiškus 1991 metų sausio 13-osios įvykius Vilniuje.

 

Įėjimas į koncertą laisvas.

 

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).