Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Ramintos Šerkšnytės „De Profundis” – „Kremerata Baltica“ repertuare
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-01-12

Ramintos Šerkšnytės „De Profundis” – „Kremerata Baltica“ repertuare [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Vienas populiariausių Ramintos Šerkšnytės kūrinių „De Profundis“ styginių orkestrui (1998), kurį yra atlikę daugybė Lietuvos ir užsienio styginių orkestrų, neseniai buvo įtrauktas ir į „Kremerata Baltica“ repertuarą. Smuikininko Gidono Kremerio  vadovaujamas orkestras, sudarytas iš geriausių lietuvių, latvių ir estų jaunųjų stygininkų, neseniai šį kūrinį atliko savo koncertuose Tbilisyje, Jerevane, Maskvoje, Krionberge, Vaduce, Stambule.

 

Sausio 13 dieną orkestras „Kremerata Baltica“ šią kompoziciją grieš ir Vilniuje, Nacionalinėje filharmonijoje, koncerte, skirtame Tarptautiniam Jaschos Heifetzo smuikininkų konkursui. Konkurso žiuri pirmininkas Gidonas Kremeris šiam pasirodymui parengė programą, kuriame be Šerkšnytės kūrinio skambės Pendereckio, Kancheli, Pärto, Pelecio bei Gliero kompozicijos. Koncerte taip pat dalyvauja solistai Giedrė Dirvanauskaitė (violončelė) ir Andrejus Puškariovas (vibrafonas).

 

 

MILC inf.

 

 

 

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).