Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Berlyne – Anatolijaus Šenderovo autorinis koncertas
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-01-16

Berlyne – Anatolijaus Šenderovo autorinis koncertas [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Sausio 19 dieną, Berlyno „Konzerthaus“ Kamerinėje salėje įvyks kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo autorinis koncertas. Kartu su nuolatiniu savo kūrinių atlikėju violončelininku Davidu Geringu, koncerte dalyvaus pats autorius bei lietuvių ir užsienio atlikėjai: Ingrida Rupaitė (smuikas), Pavelas Giunteris (mušamieji), Kalle Randalu (fortepijonas), „Vogler“ styginių kvartetas.

 

Skambės vieni populiariausių Anatolijaus Šenderovo kamerinių kūrinių: „Da capo al...“ mušamiesiems, „Sulamitos giesmė“ violončelei, fortepijonui ir fonogramai, Trio Nr. 2, Sonata violončelei ir mušamiesiems, „M.K.Čiurlionio eskizai“ fortepijonui ir „Dovydo giesmė“ violončelei ir styginių kvartetui.    

 

Tame pačiame „Konzerthaus“ 2002 metais įvyko Anatolijaus Šenderovo kūrinio „Concerto in Do“ violončelei ir simfoniniam orkestrui premjera, už kurį kompozitorius buvo apdovanotas Europos kompozitoriaus premija.

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).