Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Išleista Vidmanto Bartulio autorinė kompaktinė plokštelė
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-01-19

Išleista Vidmanto Bartulio autorinė kompaktinė plokštelė [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kauno styginių kvartetas pristato autorinę Vidmanto Bartulio kompaktinę plokštelę „Ateinanti“. Joje klausytojai ras ne tik kelis žymiausius kompozitoriaus kūrinius, bet ir pora naujausių, kurių premjeros įvyko 2008 metais.

 

Visa plokštelė – tai kamerinės Bartulio muzikos atspindys. Net trys opusai – iš tų laikų, kuomet autorius drauge su kitais savo kartos kūrėjais pelnė lietuviškojo neoromantiko vardą. Tai 9-ojo dešimtmečio pradžioje sukurtos kompozicijos „Palydžiu iškeliaujantį draugą...“ violončelei ir fortepijonui (1981), „Keturios paguodos liūdnai violončelei ir daina be žodžių“ smuikui ir violončelei (1985), „Ateinanti“ styginių kvartetui ir fortepijonui (1982). Tačiau ir kiti šioje plokštelėje skambantys kūriniai – „Reti susitikimai, kurių metu mes šokame...“ smuikui, klarnetui ir fortepijonui (1997), „Nežinios akivaizdoje nedrąsiai giedame“ styginių kvartetui ir fortepijonui (2008) bei „Niekieno rožė“ baritonui, violončelei ir fortepijonui (2008) – skleidžia elegišką bartulišką melancholiją, kurią kompozitorius kuria taupiomis muzikinėmis priemonėmis.

 

Prie plokštelės išleidimo be Kauno styginių kvarteto (Karolina Beinarytė ir Dalia Terminaitė – smuikai; Eglė Karžinauskaitė – altas; Saulius Bartulis – violončelė) prisidėjo pianistė Lina Krėpštaitė, klarnetininkas Žilvinas Brazauskas ir baritonas Giedrius Prunskus.

 

Leidinį parėmė LR Kultūros ministerija.

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).