Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Juozo Gruodžio miniatiūros – natų leidiniuose
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-03-02

Juozo Gruodžio miniatiūros – natų leidiniuose [Klasikinė / Šiuolaikinė]


2009 metais Lietuvos muzikų bendruomenė minėjo 125-ąsias kompozitoriaus Juozo Gruodžio gimimo metines. Ta proga buvo inicijuota nemažai jo kamerinės ir orkestrinės muzikos koncertų, išleista prof. Algirdo Ambrazo parengta monografija „Juozas Gruodis epochų sankirtose“, na o Muzikos informacijos ir leidybos centras Juozo Gruodžio kūriniais smuikui ir fortepijonui papildė Lietuvos klasikos natų seriją. Išleistos keturios itin populiarios kompozitoriaus pjesės, sukurtos 1921-1933 metų laikotarpiu: Jūros daina, A la Chopin, Rytiečių šokis ir Valsas. Melodingos, ryškios ir lengvai įsimenančios temos yra būtent tai, už ką šios miniatiūros ir vertinamos.

 

Šias ir kitas MILC leidžiamas natas galima įsigyti Vilniuje, Natų knygyne (Tilto g. 33 a) arba Muzikos informacijos ir leidybos centre (A.Mickevičiaus g. 29).

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).