Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > „Vox Juventutis“ koncerte – jaunųjų autorių muzika chorui
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-06-11

„Vox Juventutis“ koncerte – jaunųjų autorių muzika chorui [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Birželio 17 d., 18 val., Šv. Kotrynos bažnyčioje jau ketvirtą kartą įvyks jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui konkursas-koncertas „Vox Juventutis“, kurį šiemet rengia Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna Muzika“ ir Lietuvos kompozitorių sąjunga. Šio renginio tikslas – plėsti lietuvių šiuolaikinės muzikos repertuarą, skatinti jaunuosius autorius kurti chorui. Pasak „Jaunos Muzikos“ vadovo, kompozitoriaus Vaclovo Augustino, šis konkursas jauniesiems autoriams suteikia puikią galimybę suprasti, kad choras, neretai suvokiamas kaip konservatyvus darinys, gali puikiai atliepti drąsioms ir novatoriškoms kūrybinėms ambicijoms.

 

Šių metų konkursui buvo pateiktos aštuonios kompozicijos, iš kurių, po pirmojo atrankos etapo, liko septynios. Koncerte skambės Akvilės Kalinaitės, Jano Dobiašo, Aistės Vaitkevičiūtės, Lukrecijos Petkutės, Vilijos Mažintaitės, Julijos Vėželytės ir Wieslawo Sobieski kūriniai. Būtent iš šių kompozicijų konkurso komisija (Rytis Mažulis, Mindaugas Urbaitis, Gintautas Venislovas, Donatas Zakaras, Vaclovas Augustinas) atrinks tris autorius, vertus laimėtojų vardo. Daugiausia choristų simpatijų sulaukęs kūrinys pelnys dainininkų prizą, o klausytojai galės ne tik išgirsti, bet ir patys vertinti bei balsuoti už jiems labiausiai patikusį kūrinį.

 

Vakaro metu taip pat skambės VI tarptautinio kompozitorių konkurso „Musica Sacra 2010“ (Lenkija) laureatų, jaunų kompozitorių Alexanderio Campkino, Hylary Jocelyn Campbell (D.Britanija) ir Aldona Nawrocka (Lenkija) kūriniai, kuriuos choras „Jauna muzika“ įsipareigojo atlikti Vilniuje.

 

 

PROGRAMA:

Alexander Campkin (g. 1984) - Adoramus te, Christe
Vilija Mažintaitė (g. 1984) - Ryto mišios / tekstas: I. Rasimaitė, B. Rasimavičius
Julija Vėželytė (g. 1986) - Pasėjau dobilą
Aldona Nawrocka (g. 1977) - Asperges me, Domine
Lukrecija Petkutė (g. 1988) - A. Jo. So. / tekstas: pagal V.Kudirką
Aistė Vaitkevičiūtė (g. 1986) - Apėjo saulutė
Jan Dobiáš (g. 1982) - Kuan-kanon „muddy road"
Hylary Jocelyn Campbell (g. 1983) - O lux Beata trinitas
Akvilė Kalinaitė (g. 1988) - Laikas / tekstas: Ramutė Skučaitė, laikininkė:  Ingrida Spalinskaitė
Wieslaw Sobieski (g. 1983) - Magnificat

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).