Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Muzikologės Onos Narbutienės atminimui
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-10-15

Muzikologės Onos Narbutienės atminimui [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Spalio 20 d., 19 val., Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje
, įvyks vakaras, skirtas muzikologės Onos Narbutienės 80-osioms gimimo metinėms. Pasak renginį vesiančios muzikologės Vytautės Markeliūnienės, „būdama bemaž svarbiausia mūsų muzikinės patirties tyrinėtoja ir nuo pat studijų metų puoselėdama meilę lietuvių muzikos istorijai, Ona Narbutienė jautė pareigą šia meile įvairiomis formomis dalintis ir ją skleisti kitiems“. Tai liudija ilgametis pedagoginis darbas ir jos išugdyti šimtai muzikos specialistų ar tiesiog jautrių muzikai žmonių, jos parašytos ar sudarytos 15 knygų, šimtai straipsnių, radijo, televizijos laidų, paskaitų, ženklus indėlis sudarant tarptautinio Thomo Manno festivalio Nidoje programas.

 

Vakaro programoje žodis keis muziką – Oną Narbutienę prisimins muzikologai Rūta Stanevičiūtė ir Edmundas Gedgaudas, kompozitorius Šarūnas Nakas, o skambėsiantys kūriniai patys bus tarsi savotiškas šios šviesaus atminimo asmenybės priminimas: jos tyrinėtų  kompozitorių Juozo Naujalio, Vytauto Bacevičiaus, jos dukters Onutės Narbutaitės, Broniaus Kutavičiaus ir Roberto Schumanno kūrinius atliks žymūs lietuvių atlikėjai.

 

PROGRAMA

Juozas Naujalis – „Svajonė“ styginių kvartetui

Juozas Naujalis – „Vasaros naktys“ mišriam chorui

Robert Schumann – dainų ciklas „Moters meilė ir gyvenimas“ sopranui ir fortepijonui

Vytautas Bacevičius – Poema nr. 4, op.10 fortepijonui solo

Onutė Narbutaitė – „Vinco Mykolaičio-Putino eilėraštis“ balsui ir fortepijonui

Bronius Kutavičius – „Gilijos laivužis“ mišriam chorui ir dviem fortepijonams

 

ATLIKĖJAI

Valstybinis Vilniaus kvartetas

Choras „Aidija“, dirigentas Romualdas Gražinis

Sigutė Stonytė – sopranas

Jurgis Karnavičius – fortepijonas

Sergejus Okruško – fortepijonas

Rūta ir Zbignevas Ibelhauptai – fortepijonų duetas

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).