Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Antano Kučinsko „Giesmės apie smertį“ išleistos kompaktinėje plokštelėje
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-10-18

Antano Kučinsko „Giesmės apie smertį“ išleistos kompaktinėje plokštelėje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


2007 metais Tytuvėnų vasaros festivalio užsakymu sukurta Antano Kučinsko oratorija-misterija „Giesmės apie smertį“ šį rudenį buvo išleista kompaktinėje plokštelėje. Žmogiškosios būties kelionės apmąstymui skirtame kūrinyje autorius naudoja senųjų lietuviškų religinių tekstų (lietuviško baroko archaiškos poezijos, pirmųjų lietuviškų krikščioniškų giesmynų, rau­dų) fragmentus bei muzikines tų senovinių maldų – kantičkų – intonacijas, ritmiką, melodiką.

 

„Giesmės apie smertį“ – tai rituališka žmo­giškosios būties trapumo, sielos palydėjimo amžinybėn kontempliacija, kurioje skambančios gies­mės („Giesmė apie būti“ „Giesmė apie laikinumą“, „Giesmė apie lemtį“, „Giesmė apie mirties artėjimą“, „Giesmė apie susitaikymą“, „Šlovinanti giesmė“) – tai kreipimasis į amžinąjį Dievą, kuriam paklūsta ši žemiškoji būtis.

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).