Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Roko Zubovo koncertas „Čiurlionio miestai. Leipcigas“
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-10-26

Roko Zubovo koncertas „Čiurlionio miestai. Leipcigas“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Spalio 27 d., 17.30 val., Rašytojų klube Vilniuje
(K.Sirvydo g. 6), pianistas Rokas Zubovas pristatys jau ketvirtąją ciklo „Visi M.K.Čiurlionio kūriniai fortepijonui“ programą. Iš viso suplanuoti penki vakarai buvo suskirstyti atsižvelgiant į miestus, kurie Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gyvenime suvaidino didžiausią vaidmenį, ir kuriuose Čiurlionis praleido etapinius savo gyvenimo metus, kuriuose gimė didžioji dauguma jo kūrinių. Šį kartą kelias ves į Bacho miestą Leipcigą, kur Čiurlionis studijavo Karališkoje muzikos konservatorijoje. Kompoziciją ir orkestruotę jam dėstė vienas žymiausių tuo metu Europoje kompozicijos pedagogas, kompozitorius, Carlas Reinecke’ė. Tačiau mėgiamiausiu Čiurlionio profesoriumi Leipcige tapo kontrapunkto guru Salomonas Jadassohnas. Gal todėl Leipcige ypač vaisingai išsiskleidė Čiurlionio polifoninis mąstymas, čia sukurtos jo fugos draugų Varšuvoje buvo lygintos su didžiojo Bacho fugomis.

 

Vakaro „Čiurlionio miestai. Leipcigas“ metu Rokas Zubovas skaitys ištraukas iš Čiurlionio laiškų draugams ir giminėms, o taip pat interpretuos Čiurlionio fugas ir kanonus – tai dar viena klausytojų menkai pažįstama, bet nepaprastai svarbi Čiurlionio fortepijoninės kūrybos pusė.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).