Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Arturas Bumšteinas prakalbins muziejinius instrumentus
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-11-01

Arturas Bumšteinas prakalbins muziejinius instrumentus


2010 m. lapkričio 7 d. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus kviečia pradėti ir užbaigti dieną koncertu. Skambančio sekmadienio koncertuose klausytojai turės retą galimybę šiuolaikiniame kontekste išgirsti muziejaus lobyne saugomų instrumentų garsus. Šie koncertai yra muziejaus ir jaunosios kartos kompozitoriaus Arturo Bumšteino bendro projekto, kurio metu buvo įrašinėjami instrumentų garsai, o iš jų kuriamos muzikinės kompozicijos, rezultatas.

 

Koncertuose klausytojai išgirs Juozo Naujalio pianino, Juozo Tallat-Kelpšos fortepijono, legendinio virtuozo Timofejaus Dokšicerio trimito skambesį, fleitų, klarnetų, skudučių, ragelių, smuikų, gitarų, mandolinų, kanklių, armonikų ir kitų instrumentų iš XVIII–XX a. kolekcijos garsus. Sukurtas kompozicijas koncertų metu papildys Arturo Bumšteino bei jaunų atlikėjų Tado Žukausko ir Iljos Belorukovo (Sankt Peterburgas) muziejaus instrumentais atliekamos improvizacijos.

 

Arturas Bumšteinas, žinomas kaip nešiojamųjų kompiuterių kvarteto Twentytwentyone įkūrėjas, koncertuoja įvairiose pasaulio šalyse, yra išleidęs daugiau kaip dešimt elektroakustinės muzikos albumų Lietuvoje, JAV, Danijoje, Ukrainoje, Kanadoje, Ispanijoje, Olandijoje.

 

12 val. koncertas „Rytas su muziejaus instrumentais. Atlikėjai: Arturas Bumšteinas (fisharmonija), Ilja Belorukov (pučiamieji).

19 val. – koncertas „Vakaras su muziejaus instrumentais. Atlikėjai: Arturas Bumšteinas (fortepijonas), Tadas Žukauskas (styginiai).

Koncertų trukmė  – apie 1 val.

Bilieto kaina – 5 Lt už kiekvieną koncertą.

Rėmėjas: Rusų kultūros centras.

 

Koncertų įrašus planuojama išleisti kompaktinėje plokštelėje.

 

Daugiau informacijos: projekto vadovė Regina Jackūnaitė – 8 616 90377, regamail@yahoo.com

 

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus adresas: Vilniaus 41, tel. (8 5) 231 27 24

 

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).