Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > „Santaka“ – koncertas lietuvių išeivijos kūrėjams
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-11-08

„Santaka“ – koncertas lietuvių išeivijos kūrėjams [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lapkričio 12 d., 17 val., Kauno menininkų namuose įvyks vakaras „Tūkstantmečio aidai muzikoje: Santaka“, skirtas lietuvių išeivijos kūrėjams.

 

Egzodas – tai išėjimas, lydintis žmones ir tautas jau nuo neatmenamų laikų. Pasitraukiama iš gimtojo krašto laisva valia, dėl politinių aplinkybių, priespaudos ar asmeninės nevilties. Masinio išėjimo iš gimtosios žemės supratimą vakarų kultūroje įtvirtino dar Senasis Testamentas, kurio antroji Mozės knyga ir vadinama egzodu, arba Išėjimo knyga.

 

Lietuvių išeivijos istorija iš dalies pakartoja bendras egzodo tendencijas – nuolat atsirasdavo žmonių, priverstų palikti tėvynę ar tiesiog bandžiusių ieškoti laimės svetur. „Santakos“ programoje egzodo dvasia skleisis muzikos ir eilėraščių dvasia, kurią atspindėjo XX a. lietuvių prieškario kūrėjai.

 

PROGRAMA

Kazimieras Viktoras Banaitis. „Sutemos giesmės ir vizijos“ (variacijos lietuvių liaudies dainos „Vidur tamsios naktelės žiba danguj žvaigždelės“ tema)

Julius Gaidelis. Keturi šokiai iš baleto „Čičinskas“: „Velnių šokis“, „Varpų šokis“, „Rūtų vainikėlio šokis“, „Totorių šokis“

Jeronimas Kačinskas. Fortepijoninis ciklas „Atspindžiai“

 

ATLIEKA

Andrius Vasiliauskas – fortepijonas

Henriko Radausko eiles skaito aktorius Andrius Bialobžeskis

Vakarą ves muzikologė Alina Ramanauskienė

 

LKS  inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).