Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Giedrė Kaukaitė pristato lietuvių vokalinės muzikos CD
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-10-13

Giedrė Kaukaitė pristato lietuvių vokalinės muzikos CD [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Spalio 15 d., 17 val., Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4) įvyks dainininkės Giedrės Kaukaitės kompaktinės plokštelės pristatymas. Naujasis albumas aprėpia tris solistės koncertinės veiklos dešimtmečius (1969-1999) ir dalijasi į dvi plokšteles: „Debesų keliu didžiuoju“, į kurią sudėti įvairių lietuvių kompozitorių kūriniai, ir „Upelio varpelis“ – su Felikso Bajoro dainomis. Būtent šis kūrėjas padėjo dainininkei atrinkti abiejų plokštelių kūrinius. „Daug darbo įdėta. Kai kur nuomonės sutapo, kai kur ne. Darbas buvo nepaprastai įdomus: buvo ir karštligiškų ginčų, ekstatiškų atradimų ir keletą mėnesių trunkančių nesikalbėjimų“, - prisipažįsta Giedrė Kaukaitė. 

 

Lietuvos muzikų  sąjungos išleistose plokštelėse (kūriniai – iš Lietuvos radijo archyvo) skamba Felikso Bajoro, Balio Dvariono, Stasio Šimkaus, Juozo Gruodžio, Jono Nabažo, Justino Bašinsko, Konstancijos Brundzaitės, Vytauto Jurgučio, Algimanto Bražinsko ir kitų kompozitorių dainos – ir tai tik maža dalis iš lietuviškojo Giedrės Kaukaitės repertuaro. 
 
Vakaro metu bus parodytas fotografo Algimanto Kunčiaus nebylus trumpametražis filmas. Dalyvaus muzikologai Algirdas Ambrazas, Jonas Bruveris, Edmundas Gedgaudas, Irena Mikšytė, Juozas Antanavičius, pianistė Gražina Ručytė-Landsbergienė, dirigentas Juozas Domarkas, įrašytųjų kūrinių autoriai, leidinio sudarytojai. 


MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).