Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Vėlinių dieną skambės Antano Kučinsko „Giesmės apie smertį“
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-10-28

Vėlinių dieną skambės Antano Kučinsko „Giesmės apie smertį“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lapkričio 2 d., 18 val., Bernardinų bažnyčioje Vilniuje ir lapkričio 9 d., 14 val., Kristaus prisikėlimo bažnyčioje Kaune (festivalio „Iš arti“ programoje) skambės kompozitoriaus Antano Kučinsko „Giesmės apie smertį“ giedotojų ir dūdorių ansambliui (žodžiai – kantičkų ir Birutės Mar).

 

Kūrinio žanrą autorius apibūdina kaip liaudišką oratoriją-misteriją, skirtą žmogiškosios būties kelionės apmąstymui. Chorinė kūrinio partitūra kuriama panaudojant senųjų lietuviškų religinių tekstų (lietuviško baroko archaiškos poezijos, pirmųjų lietuviškų krikščioniškų giesmynų, raudų) fragmentus bei muzikines tų senovinių maldų – kantičkų – intonacijas, ritmiką, melodiką. „Giesmės apie smertį“ – tai rituališka žmogiškosios būties trapumo, sielos palydėjimo amžinybėn kontempliacija, kurioje skambančios giesmės („Giesmė apie būtį“, „Giesmė apie laikinumą“, „Giesmė apie lemtį“, „Giesmė apie mirties artėjimą“, „Giesmė apie susitaikymą“, „Šlovinanti giesmė“) yra kreipimasis į amžinąjį Dievą.

 

Kūrinys buvo sukurtas 2007 metų Tytuvėnų vasaros festivalio užsakymu.

 

 

ATLIKĖJAI:

 

Giedoriai – Viktoras Bakys, Arūnas Dikčius, Romualdas Gražinis, Virginija Karpovičiūtė, Liutauras Milišauskas, Austėja Nakienė, Daiva Račiūnaitė-Vyčinienė, Eglė Sereičikienė, Vilius Tumalavičius, Šarūnas Visockis,  Stasė Žaltauskaitė.

 

Dūdoriai – Gintaras Sarapinas (trimitas), Donatas Bycenka (trimitas), Jan Ustinovič (baritonas), Aleksandras Samaninas (bosas). Vadovas Eimantas Anskaitis.

 

Muzikinis vadovas – Romualdas Gražinis

 

Režisierė – Birutė Mar

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).