Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Paskelbti 2008-ųjų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-12-08

Paskelbti 2008-ųjų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai


Gruodžio 8 d. Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija paskelbė šešis šių metų Nacionalinės kultūros ir meno premijų laureatus. Tarp apdovanotųjų - dvi žymios Lietuvos muzikos pasaulio atstovės: kompozitorė Raminta Šerkšnytė, premijų komisijos įvertinta „už muzikos klasikos bei moderniųjų formų jungtis“, bei dainininkė Veronika Povilionienė, kuriai premija teikiama „už dainavimą Lietuvai ir pasauliui“.

 

Kiti šiemetinės Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai - aktorė Rūta Staliliūnaitė-Matulionienė, poetas ir vertėjas Antanas Gailius, rašytoja Vanda Juknaitė, medijų meno kūrėjas Deimantas Narkevičius.

 

Kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti kūrėjų kūrybą, įvertinti reikšmingiausius kultūros ir meno kūrinius, Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurtus per pastaruosius septynerius metus, taip pat ilgametį kūrėjo kūrybinį indėlį į kultūrą ir meną. Premijomis, kurios pradėtos teikti nuo 1989, jau apdovanota daugiau nei pusantro šimto kūrėjų.

 

Premijos šiemetiniams laureatams bus iškilmingai įteiktos Vasario 16-osios išvakarėse.

 

Pagal Kultūros ministerijos informaciją

 

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).