Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Senoji estrada > Lietuviška programa pradės „Hör-Sinne“ festivalį Duisburge
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-09-03

Lietuviška programa pradės „Hör-Sinne“ festivalį Duisburge [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Rugsėjo 10 d., „Hör-Sinne“ festivalyje Duisburge (Vokietija), Lietuvos ansamblių tinklas, atstovaujamas šios organizacijos iniciatoriaus, kompozitoriaus Vykinto Baltako, pianisto Daumanto Kirilausko ir „Chordos“ styginių kvarteto, pristatys lietuviškų kūrinių programą. Festivalio kompozitorių meistriškumo kursų atidarymo koncerte skambės Remigijaus Merkelio „MiKonst“, Egidijos Medekšaitės „Pančami“, Vykinto  Baltako „b(ell tree)“ ir „Pasaka“ bei vokiečių kompozitorių Gerhardo Staeblerio,  Kunsu Shimo kūriniai.

 

„Hör-Sinne“ festivalis – tai vienas iš Rūro regiono, 2010 metais tapusio Europos kultūros sostine, renginių. Lietuvių atlikėjai jame dalyvauja kompozitoriaus Gerhardo Staeblerio kvietimu, su kuriuo ne kartą yra bendradarbiavęs Vykintas Baltakas (paskutinysis iš tokių projektų vyko prieš metus, Goethe’s instituto Vilniuje iniciatyva). Šio vokiečių kompozitoriaus ir Lietuvos ansamblių tinklo bendradarbiavimą planuojama pratęsti ir kitąmet.

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).