Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuvių chorinė muzika – Čikagos ansamblio „Dainava“ koncerte
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-01-21

Lietuvių chorinė muzika – Čikagos ansamblio „Dainava“ koncerte [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Sausio 23 d.
, Čikagos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje, lietuvių meno ansamblis „Dainava“ (dirigentas ir meno vadovas Darius Polikaitis) kvies į sakralinės muzikos koncertą „Aukos dvasia“, skirtą Sausio 13-ajai ir žuvusiųjų už Lietuvos laisvę garbei. Muzikinėje programoje skambės keturi lietuviški opusai: Vidmanto Bartulio Mišios, Jono Dambrausko „Malda už tėvynę“, Vaclovo Augustino „Taikos dvasia“ (ž. Bernardo Brazdžionio) ir Česlovo Sasnausko „Kur bėga Šešupė“ (ž. Maironio).

 

Lietuvių meno ansamblis „Dainava” įsikūrė 1945 m. Hanau stovykloje Vokietijoje ir šiemet pasitinka jau 66-uosius savo veiklos metus. Ansamblio steigėjai – lietuviai tremtiniai, pasitraukę į vakarus sovietams okupuojant Lietuvą. 1950 m., daugeliui narių emigravus į Jungtines Amerikos Valstijas, ansamblis vėl susibūrė Čikagoje ir atgaivino savo muzikinę veiklą. Šiuo metu chore dainuoja apie 60 įvairaus amžiaus dainininkų – tie, kurie emigravo į JAV po antrojo pasaulinio karo, kiti – atvykę į šį kraštą per paskutinius dešimtmečius, dar kiti – jau gimę ir augę JAV. Choras puoselėja lietuvišką choro meną, atlieka liaudies dainas ir lietuvių kompozitorių kūrinius, per paskutiniuosius kelerius metus į savo repertuarą įtraukdamas ir nemažai šių dienų Lietuvos kompozitorių veikalų.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).