Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Algimanto Bražinsko premjera bei Jeronimo Kačinsko Koncertiniai etiudai – Šv.Kotrynos bažnyčioje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-01-28

Algimanto Bražinsko premjera bei Jeronimo Kačinsko Koncertiniai etiudai – Šv.Kotrynos bažnyčioje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Vasario 4 d., 19 val., Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje skambės programa, skirta retai skambantiems kūriniams, kurių dauguma Lietuvoje skambės pirmą kartą. Tarp jų – ir lietuvių autorių kompozicijos: Algimanto Bražinsko Koncertas fortepijonui keturioms rankoms ir styginių orkestrui (pasaulinė premjera) bei Jeronimo Kačinsko Penki koncertiniai etiudai kameriniam orkestrui.

 

Algimantas Bražinskas savo naujojo opuso rašymo procesą įvardijo kaip vieną sudėtingiausių jo kūrybinės patirties momentų – fortepijoniniam duetui, grojančiam vienu instrumentu, jis siekė sukurti visiškai individualias ir savito kolorito partijas. Pasak kompozitoriaus, dviejų dalių Koncerto muzika, kaip ir visa jo kūryba, pasižymi skaidrumu ir lengvumu.

 

Jeronimo Kačinsko Koncertiniai etiudai kameriniam orkestrui (1989) – vienas stambiausių 9-ojo dešimtmečio kompozitoriaus darbų, užsakytų 30-metį šventusios Baltų draugijos. Lietuvoje pirmą kartą jie buvo atlikti 1990 metais, kamerinio orkestro „Ave Musica“, festivalyje „Muzikos ruduo“.

„Kiekviename iš etiudų – Lento, Moderato, Lento, Agitato ir Allegro (Quasi coda), beje, angliškai pavadintų „Move“, – išsemtas vienas, bet charakteringas ir vis kitas architektonikos tipas. Visgi tai greičiau ne kontrastinės pjesės, o vientisas kūrinys: etiudai atliekami be perstojo ir jų sekos logika aiškiai juntama – įtampos kilimas link pabaigos“, – festivalio buklete 1990 metais rašė Giedrius Gapšys.

 

 

PROGRAMA

Pietro LOCATELLI (1695–1764). Concerto grosso op. 1, Nr. 1

Eugène YSAŸE (1958–1931). Harmonies du soir op. 31

Algimantas BRAŽINSKAS (*1937). Koncertas fortepijonui keturioms rankoms ir styginių orkestrui (pasaulinė premjera)

Jeronimas KAČINSKAS (1907–2005). Penki koncertiniai etiudai (1989)

Frank BRIDGE (1879–1941). Siuita styginiams H. 93

 

ATLIKĖJAI

Solistai: SONATA ir ROKAS ZUBOVAI (fortepijonas)

Styginių kvartetas ART VIO:

INGRIDA RUPAITĖ (I smuikas)

KRISTIJONAS VENSLOVAS (II smuikas)

TOMAS PETRIKIS (altas)

POVILAS JACUNSKAS (violončelė)

Vilniaus miesto savivaldybės ŠV. KRISTOFORO KAMERINIS ORKESTRAS

Dirigentas DONATAS KATKUS

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).