Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Broniaus Kutavičiaus oratorijos išleistos kompaktinėje plokštelėje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-02-21

Broniaus Kutavičiaus oratorijos išleistos kompaktinėje plokštelėje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Naujosios muzikos komunikacijos centras išleido Broniaus Kutavičiaus kompaktinę plokštelę, kurioje – kamerinio choro „Aidija“ (vad. Romualdas Gražinis) įrašytos oratorijos „Iš Jotvingių akmens“ (1983) ir „Magiškas sanskrito ratas“ (1990; Sigito Gedos ž.).

 

Kaip rašo CD bukleto autorė, muzikologė Inga Jasinskaitė-Jankauskienė, „šias dvi oratorijas galima sieti su vadinamuoju archerašymu (arche-writing, Jaques’o Derrida term.) tarsi iš pasąmonės ateinančiais sąmonės sluoksniais, kurie šiuo atveju mena apie senąsias sanskrito ir jai giminingos lietuvių kalbos formas bei VIII–IX a. išnykusią baltų gentį – jotvingius. Šių Broniaus Kutavičiaus oratorijų dėka tarsi einame senaisiais pėdsakais į gilumines lietuvių tautinės egzistencijos vietas, kurių gyvastį atgaiviname šiuolaikinio žmogaus sąmonėje.“

 

Šiam albumui buvo padaryti visiškai nauji įrašai, pateiktos naujos kūrinių interpretacijos („Magiškas sanskrito ratas“ apskritai iki šiol egzistavo tik archyviniuose įrašuose).

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).