Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Mindaugo Urbaičio Lacrimosa – pasaulio koncertų salėse
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-02-22

Mindaugo Urbaičio Lacrimosa – pasaulio koncertų salėse [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Mindaugo Urbaičio Lacrimosa mišriam chorui skambės keturiuose koncertuose 2011 m. vasario 23, 24, 25 ir 26 d. didžiausioje (beveik 3000 vietų) San Francisko koncertų salėje – Louis M. Davies Symphony Hall, San Francisko simfoninio orkestro namuose. Programoje bus atlikti dar du kūriniai: Mortono Feldmano Rothko Chapel ir W. A. Mozarto Requiem. Koncertų programas atliks San Francisko simfoninis orkestras, San Francisko simfoninio orkestro choras, diriguos Ragnar Bohlin ir Michael Tilson Thomas.

 

Programos sudarytojai pabrėžia glaudų Urbaičio opuso ryšį su Feldmano ir Mozarto kūriniais. Lacrimosa pasirinkta kaip įžanga jiems – įkvėpta atitinkamos Mozarto Requiem dalies, ji kartu yra gimininga meditatyviai Feldmano muzikos dvasiai. Pasak kompozitoriaus, „plėtojimo metu muzika vis labiau artėja prie W. A. Mozarto Lacrymosa, kol pabaigoje suskamba tikroji pastarosios citata, nutrūkstanti kaip tik toje vietoje, kurioje mirtis sustabdė W. A. Mozarto ranką. Lacrimosa yra skirta žuvusiesiems už Lietuvos laisvę. Kartu kūrinys yra Hommage à W. A. Mozart.“

 

Mindaugo Urbaičio Lacrimosa yra vienas iš daugiausiai užsienyje atliekamų lietuviškų chorinių kūrinių. Š.m. vasario 8 d. ji skambėjo Prancūzijoje, Fontenay-le-Comte miesto teatro salėje. Kovo 26 ir 27 d. numatyti šio kūrinio atlikimai Vokietijoje, Drezdeno bažnytinės muzikos aukštosios mokyklos koncertuose.

 

Lacrimosa jau ne pirmą kartą tampa daugiausiai parduodama mėnesio partitūra internetinėje muzikos natų prekybos platformoje Sibeliusmusic. Kūrinio įrašai išleisti Lietuvoje, Švedijoje ir Lenkijoje. 2010 vasarą kūrinį įrašė ir CD parengė išleisti Didžiosios Britanijos Nacionalinis jaunimo choras.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).