Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Kaune – Arvydo Malcio simfonijos premjera
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-03-23

Kaune – Arvydo Malcio simfonijos premjera [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kovo 25 d., 18 val., Kauno filharmonijoje skambės kompozitoriaus Arvydo Malcio premjera orkestrui – Simfonija Nr. 3, „Grünwald“, skirta 600 metų Žalgirio mūšio pergalei paminėti.

 

Pasak autoriaus, simfonija yra skirta koncertiniam atlikimui, todėl čia nebus jokių išorinių efektų, butaforinių scenų, instaliacijų, ritualų, eitynių. Trys simfonijos dalys – tarsi trys didelės tapybos drobės, kurios buvo sukurtos pagal epizodus iš Bychovco kronikos.

 

I dalis, „Pasiruošimas“. 1409–1410 metų žiemą  Brastoje įvyksta Vytauto ir Jogailos slaptas susitikimas ir susitarimas dėl pasiruošimo karo žygiui.

II dalis, „Žygis“. Vytautas įsako visiems kilmingiesiems atsivesti būrį vyrų su amunicija. Lietuvos kariuomenės susibūrimo vieta buvo Gardinas. Iš čia Lietuvos kariuomenė patraukė susitikti su Jogailos–Lenkijos kariuomene.

III dalis, „Mūšis“. Abi pusės tikėjo savo sėkme. Ordinas neabejojo pergale, nes buvo geriau ginkluotas. Jogaila delsė pradėti kautynes, tikėdamasis iki paskutinės akimirkos taikiai susitarti, Vytautas ginčus su Ordinu norėjo išspręsti mūšio lauke ir nekantravo pradėti kovą.

 

 

PROGRAMA

Arvydas Malcys Simfonija Nr. 3, „Grünwald”
Max Bruch Koncertas smuikui ir orkestrui Nr. 1 g-moll, op. 26
Piotr Čaikovskij Simfonija Nr. 5 e-moll, op. 64

 

ATLIKĖJAI

Vilhelmas Čepinskis – smuikas

Kauno miesto simfoninis orkestras

dirigentas – Modestas Pitrėnas

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).