Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Atsargiai – premjera!
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-05-06

Atsargiai – premjera! [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Gegužės 14 d., 18 val., Vilniaus kongresų rūmuose
, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Lietuvos kompozitorių sąjunga ir viešoji įstaiga „Iš arti“ pristato muzikos ir vaizdo projektą „Seansas. Atsargiai - premjera!“


Unikaliu, šiuolaikišku, neformaliu „įvaizdintos“ kamerinės muzikos koncertu Lietuvos kompozitorių sąjunga nutarė paminėti savo garbų 70 metų jubiliejų. Tad sąvoką „koncertas“ šį kartą keičia sąvoka „seansas“: septyniasdešimt minučių skambėsiantys septynių lietuvių kompozitorių kūriniai virs savotišku garso takeliu videomenininkų Džiugo Katino ir Grėtės Krivickaitės vaizdo sprendimams.

 

Naujus ar naujai aranžuotus kūrinius šiai kūrėjų sambūrio gimtadienio šventei pristatys kelių kartų kompozitoriai: teatrališkai „veikti“ nusiteikęs Algirdas Martinaitis, barokiškai melodingas Giedrius Puskunigis, gaiviai derinantis akademinius ir improvizacinės muzikos elementus Linas Rimša, elegiškoji Zita Bružaitė, šokantis Faustas Latėnas ir atklydėliai iš kitų muzikos tolių – roko, klubinės muzikos ir giesmės – Vaclovas Augustinas bei Gintaras Sodeika.

 

Seanso metu gyvai muzikuos charizmatiški ir talentingi Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro atlikėjai, „iš tyrų“ trumpam pasieks ir aksominis Asmik Grigorian sopranas, o visus muzikinius procesus matomai ar nematomai valdys Vaclovas Augustinas.

 

Nors tolimais ir atšiauriais 1941-aisiais Kompozitorių sąjunga buvo įsteigta „centro“ (Maskvos) paliepimu kaip vietinius (Lietuvos) kūrėjus turėjusi „prižiūrėti“ struktūra, tačiau per ilgą, spalvingą, ne visada džiugią, bet ir su savais pakilimais gyvavimo istoriją (tiesiogiai, nors ir savaip, atspindėjusią krašto istoriją) Lietuvos kompozitorių sąjunga galiausiai tapo nacionalinę profesionalią muzikos kūrybą remiančiu ir saugančiu nepriklausomų kūrėjų sambūriu. O jubiliejinis „seansas“ – tai siekis parodyti, kad šis kūrėjų sambūris puoselėja pačias įvairiausias muzikos spalvas.


PROGRAMOJE
Gintaro Sodeikos, Zitos Bružaitės, Giedriaus Puskunigio, Fausto Latėno, Vaclovo Augustino, Algirdo Martinaičio, Lino Rimšos kūriniai

 

ATLIKĖJAI
Andrius Radziukynas, fleita
Algirdas Januševičius, trimitas
Vygantas Šilinskas, trombonas
Pavel Giunter, perkusija
Ala Bendoraitienė, fortepijonas
Zbigniev Levicki, smuikas
Giedrius Bendoraitis, kontrabosas

Vaclovas Augustinas, dirigentas

 

Bilietus pirkti čia.

 

LKS inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).