Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > „Vox juventutis’11“ laimėtojai bus renkami koncerto metu
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-05-27

„Vox juventutis’11“ laimėtojai bus renkami koncerto metu [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Penktus metus iš eilės Lietuvoje organizuojamas naujos chorinės muzikos konkursas „Vox juventutis“, skirtas jauniesiems kompozitoriams. Kaip ir ankstesniais metais, finalinis konkurso etapas rengiamas kaip viešas koncertas, kur visų atranką praėjusių dalyvių kūrinius atliks choras Jauna muzika. Birželio 2 d., 18 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje nuskambės aštuonios dar niekur negirdėtos kompozicijos, o konkurso žiuri gyvai rinks šių metų nugalėtojus. Papildomai bus apdovanoti ir publikos bei choro simpatijas pelnę kūriniai.

 

Pasak vieno pagrindinių šio konkurso iniciatorių Vaclovo Augustino, tai yra kur kas daugiau, nei eilinis konkursas. Jį drąsiai galima laikyti savotiškomis kūrybinėmis dirbtuvėmis, kurios skirtos motyvuoti jaunus kūrėjus, juos mokinti ir kartu artinti prie choro bei chorinės muzikos. Todėl dalyviai sulaukia įvairiapusės profesionalios pagalbos beveik nuo pat kūrybinio proceso pradžios. Ne tik kaip kompozitorius, bet ir kaip patyręs choro vadovas jaunuosius kūrėjus konsultuoja Vaclovas Augustinas. Vėliau visi autoriai prisijungę prie choro dalyvauja premjerinio koncerto repeticijose jau kaip atlikėjai, kad gyvai „savomis balso stygomis ir nervais“ patirtų, ką reiškia šiuolaikinės muzikos eksperimentai, o ateityje galėtų šią patirtį pritaikyti ir kituose kūriniuose.

 

Choro „Jauna muzika“ kartu su Lietuvos kompozitorių sąjunga organizuojamame konkurse šiemet pirmą kartą kūriniai pristatomi anonimiškai, neskelbiant jų autorių pavardžių. Nors ir žinoma, kad koncerte skambės Juliaus Aglinsko, Agnės Kemeklytės, Andriaus Maslekovo, Aleksejs Peguševs, Justinos Trinkūnaitės, Aistės Vaitkevičiūtės, Martyno Valančiaus ir Raimondos Žiukaitės kūrinių premjeros, tačiau jų autorystė tiek publikai, tiek žiuri bus atskleista tik išrinkus nugalėtojus. Vertinimo komisiją šiemet sudaro kompozitoriai Mindaugas Urbaitis, Zita Bružaitė bei kompozitoriai-dirigentai Donatas Zakaras, Gintautas Venislovas ir Jurijus Kalcas.

 

Beje jau tradiciškai „Vox juventutis“ koncerte bus atlikti ir tarptautinio vasarį Lenkijoje vykusio konkurso „Musica sacra“ laureatų kūriniai: amerikiečio Danielio J. Knaggso kompozicija „Hic est discipulus ille“ bei lenko Lukaszo Urbaniako „Psalm V“. Tai dar viena galimybė publikai, o kartu ir jauniesiems lietuvių kūrėjams palyginti savo ieškojimus platesniame kontekste.

 

Bilieto kaina 15 Lt
Bilietai platinami Bilietupasaulis.lt

 

Konkursą organizuoja: Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika“ ir Lietuvos kompozitorių sąjunga. Partneris - Lietuvos liaudies kultūros centras. Rėmėjas - LR Kultūros rėmimo fondas

 

Lietuvos kompozitorių sąjungos inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).