Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuvių kompozitorių kūriniai Japonijoje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-06-09

Lietuvių kompozitorių kūriniai Japonijoje


Liaudies muzikos ansamblis „Vaivora“ gegužės mėnesį Osakoje vykusiame 7-ajame tarptautiniame kamerinės muzikos konkurse laimėjo specialų prizą kaip geriausias liaudies muzikos atlikėjų kolektyvas. Japonijos kamerinės muzikos fondo organizuojamas konkursas laikomas vienu pagrindinių šio žanro konkursų pasaulyje.

 

Šiemet klasikinės, tradicinės ir liaudies muzikos kategorijose varžėsi 20 ansamblių iš 11 šalių, pirmajame etape atrinktų iš 211 ansamblių iš 29 šalių.

 

Prof. Linos Naikelienės vadovaujamas ansamblis „Vaivora“ konkurso pusfinalyje ir finale atliko išskirtinai lietuvių kompozitorių kūrinius. Skambėjo Vytauto Mikalausko, Anatolijaus Lapinsko, Vytauto Germanavičiaus, Fausto Latėno, Audronės Žigaitytės, Eduardo Balsio, Balio Dvariono, Jono Tamulionio ir Valentino Bagdono kompozicijos.

 

„Vaivoros“ ansamblis įsikūrė 1992 m. Kolektyve muzikuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pedagogai ir absolventai: kanklininkės Prof. Lina Naikelienė, Aistė Bružaitė-Vaicekauskienė, Aušrelė Juškevičienė ir birbynininkai Eugenijus Čirplys bei Algirdas Jedemskij. Ansamblis populiarina lietuvių kompozitorių klasikinę ir šiuolaikinę muziką pasaulyje, yra pelnęs tarptautinių konkursų Sankt Peterburge ir Maskvoje laureatų apdovanojimų.

 

LR Kultūros ministerijos inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).