Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Koncertai Gedulo ir vilties dienai paminėti
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-06-10

Koncertai Gedulo ir vilties dienai paminėti [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Šiemet Gedulo ir vilties diena bus minima dviem lietuvių šiuolaikinės muzikos koncertais, vyksiančiais Vilniuje, birželio 14 d., 19 val. (vienu metu, bet skirtingose vietose).

 

Vienas iš jų – Vilniaus festivalio uždaromasis koncertas Lietuvos operos ir baleto teatre. Čia skambės daugiau kaip prieš dešimtmetį sukurtas monumentalusis Vidmanto Bartulio Requiem, scenoje sutelkiantis gausų mūsų atlikėjų būrį. Pasirodys jaunosios kartos Lietuvos operos solistai Sandra Janušaitė, Vaidas Vyšniauskas, Egidijus Dauskurdis, net keturi kolektyvai – chorai „Ąžuoliukas“ ir Kauno valstybinis, orkestrai „Trimitas“ ir Lietuvos nacionalinis simfoninis, diriguojami Roberto Šerveniko. Koncerto režisierius – Romas Lileikis. (Birželio 15 d., 19 val. Vidmanto Bartulio Requiem taip pat bus atliktas Kaune, Pažaislio festivalio programoje, Pažaislio vienuolyne; į šį koncertą įėjimas nemokamas.)

 

Tuo tarpu Šv. Kristoforo kamerinis orkestras kviečia į Gedulo ir vilties dienos paminėjimą Šv. Kotrynos bažnyčioje. Koncerte skambės Michailo Kokžajevo „Kankiniams“, Vytauto Laurušo „Simfonija X“, Gintaro Samsono „Confessio piacularis“, Vidmanto Bartulio „Bolero. Pavana lacrimae“ ir Osvaldo Balakausko „Odyssey 2“. Solo violončele grieš Onutė Švabauskaitė, orkestrui diriguos jo vadovas Donatas Katkus. Įėjimas į šį koncertą nemokamas.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).