Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuvos ansamblių tinklas pradeda ciklą „Kompozitorių portretai“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-09-16

Lietuvos ansamblių tinklas pradeda ciklą „Kompozitorių portretai“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Prieš dvejus metus kompozitoriaus ir dirigento Vykinto Baltako bei dirigento Mindaugo Piečaičio iniciatyva suburtas Lietuvos Ansamblių Tinklas (LAT), kurį sudaro vieni pajėgiausių Lietuvos šiuolaikinės muzikos atlikėjų, šį rudenį pradeda rengti ciklą „Kompozitorių portretai“, supažindinantį su įdomiausiomis užsienio moderniojo meno kryptimis bei kūrėjais.

 

Pirmasis ciklo projektas „Gerhard Stäbler: muzikiniai prieskoniai“ rugsėjo 20–24 dienomis vyks dviejuose Lietuvos miestuose – Vilniuje ir Klaipėdoje. Jame viešės ir savo kūrinius koncertuose bei susitikimuose pristatys eksperimentinės muzikos kūrėjai iš Vokietijos Gerhardas Stäbleris ir Kunsu Shimas bei Norvegijoje gyvenantis lietuvių kompozitorius ir videomenininkas Ignas Krunglevičius.

 

Sparčiai Europos tarpdisciplininio meno terpėje garsėjantis lietuvių videomenininkas bei kompozitorius Ignas Krunglevičius praėjusiais metais buvo nominuotas vienam reikšmingiausių naujųjų medijų meno įvertinimų Vokietijoje – „Nam June Paik“ premijai. Nuo 2001 m. jis gyvena ir dirba Norvegijoje, dalyvauja tokiuose šiuolaikinės muzikos sklaidos epicentruose kaip „Varšuvos ruduo“ ar Oslo „Ultima“, o šį rudenį LAT kvietimu atvyksta į Lietuvą. Projekto programoje bus pristatyti du šio jauno kompozitoriaus darbai: su norvegų kompozitoriumi Raymondu Ingaru Berge sukurta videoinstaliacija „Nakties muzika“ („Nachtmusik“, 2006) ir „Riteris“ („The Knight“) violončelei, klarnetui ir vaizdo projekcijai (2009).

 

Rugsėjo 20 d. projektą pradės G. Stäblerio ir K. Shimo meistriškumo kursai jauniesiems kompozitoriams ir muzikologams Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Rugsėjo 22 d. videoinstaliacijų, performansų ir kamerinių elektroakustinių kūrinių programą LAT muzikantai atliks festivalyje „Permainų muzika“ Klaipėdoje. Rugsėjo 23 d. 19 val. Lietuvos kompozitorių sąjungoje organizuojamas susitikimas su kompozitoriais (vakarą ves muzikologė Veronika Janatjeva). Projektą rugsėjo 24 d. užbaigs kelių valandų trukmės muzikos, performansų, videoinstaliacijų programa Energetikos ir technikos muziejuje Vilniuje, kurios metu klausytojai turės galimybę stebėti ir dalyvauti čia pat vietoje gimstančiose eksperimentinės muzikos ir vaizdo akcijose. Vakaro programą režisuoja Artūras Areima. Įėjimas į koncertą nemokamas!

 

Abiejuose koncertuose pasirodys patys kompozicijų autoriai G. Stäbleris, K. Shimas ir I. Krunglevičius bei Lietuvos ansamblių tinklo muzikantai: Viktorija Miškūnaitė (sopranas), Rita Mačiliūnaitė (mecosopranas), Lina Baublytė (fleita), Andrius Žiūra (klarnetas), Paulius Lukauskas (valtorna), Marius Balčytis (trombonas), Rusnė Mataitytė (smuikas), Dainius Palšauskas (violončelė), Albina Šikšniūtė (fortepijonas), Andrius Balachovičius (akordeonas), Tomas Kulikauskas (mušamieji), diriguojami ansamblio iniciatoriaus Vykinto Baltako.

 

Parengta pagal LAT inf.


Prikabinti failai

Projekto programa (71.5 kb)

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).