Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Džiazo improvizacijos pasaulinei muzikos dienai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-09-28

Džiazo improvizacijos pasaulinei muzikos dienai [Džiazas]


Spalio 1-oji yra Muzikos diena – diena, kurią dera švęsti, kadangi be muzikos neapsieina nei vienas girdintis žmogus (o kalbama, jog netgi jos negirdimos vibracijos daro nuostabų poveikį). Jeigu jūsų ausis yra apkerėjęs džiazas – švęskite garsų meno šventę šv. Kotrynos bažnyčioje, kur 19 val. prasidės tarptautinio pianistų konkurso-festivalio„Jazz improvizacija 2011“ laureatų koncertas.

 

Tarptautinės muzikos dienos vakarą scenoje išvysime pianistus, kurie rugsėjo 30 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje vyksiančiame konkurse labiausiai sužavės komisiją ir publiką: prizinių vietų laureatus bei publikos simpatijų prizo laimėtoją. Ką jie gros – nulems vakaro atmosfera ir kiekvieno individualūs vidiniai impulsai.

 

Antroje vakaro dalyje Muziką šlovins Simonos Smirnovos džiazo kvintetas. Projektas, išaugęs iš „Vilnius Jazz Young Power“ konkursui susibūrusio kolektyvo „Bon Ton“, pasižymi world music, rytietiškų dermių atbalsiais, filosofinės kontempliacijos properšomis, šiuolaikinio džiazo veržlumu bei „simonišku“ polėkiu. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo katedros absolventė kiekvienu savo nauju pasirodymu sugeba klausytoją šiek tiek išmušti iš vėžių, parodyti kaskart netikėtą, naują savo kūrybinio talento aspektą. Drauge su Simona scenoje pasirodys jos bičiuliai: pianistas Marius Sūdžius, saksofonininkas Simonas Šipavičius, kontrabosininkas Denisas Murašovas bei būgnininkė Rasa Vaštakaitė. Per keletą bendradarbiavimo mėnesių kvinteto nariai pajuto bendros kūrybos skonį, atrado savitą skambesį ir sukūrė originalią, drąsią, jaunatvišką muzikinę viziją, kuri nuspalvins Muzikos dienos šventę įsimintinomis spalvomis.

 

Improvizuojančių studentų varžybos „Jazz improvizacija“ rengiamos Lietuvoje nuo 1979 m. Tai – vienas seniausių džiazo renginių mūsų šalyje. Čia pradėjo savo karjerą Dainius Pulauskas, Egidijus Buožis, Artūras Anusauskas, sužibėjo Daniilo Kramerio (Rusija), Leonido Ptaškos (Izraelis) žvaigždės, jo nugalėtojais yra ne kartą tapę ir ryškūs akademiniai pianistai, tokie kaip Daumantas Kirilauskas ar ukrainiečių polifoninės improvizacijos virtuozas Yevgeny Filin-Yurkov.

 

Koncertas įvyks Šv. Kotrynos bažnyčioje spalio 1 d., šeštadienį, 19 val.

Bilietus platina bilietai.lt.

Daugiau informacijos http://www.jazzimpro.com/

 

Parengta pagal konkurso-festivalio „Jazz improvizacija“ informaciją.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).