Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > „Vilniaus arsenalo“ tradiciniame Vėlinių koncerte – dvi lietuviškos premjeros
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-10-27

„Vilniaus arsenalo“ tradiciniame Vėlinių koncerte – dvi lietuviškos premjeros [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Sekmadienio popietę (spalio 30 d. 16 val.) ansamblis „Vilniaus arsenalas“ kviečia į tradicinį Vėlinių koncertą, vyksiantį Taikomosios dailės muziejuje. Jame, kaip ir dažname ansamblio koncerte, šalia gerai žinomos ir rečiau atliekamos muzikos skambės nauji lietuvių kompozitorių kūriniai.

 


Ansamblio „Vilniaus arsenalas“ nariai

ir dainininkė Regina Šilinskaitė

Vėlinių išvakarėse rengiamoje muzikinėje popietėje ansamblis atliks dvi lietuvių autorių premjeras, sukurtas ansamblio iniciatyva. Tai Jono Tamulionio Trys sonetai Justino Marcinkevičiaus eilėmis sopranui, fleitai, altui ir klavesinui bei Jurgitos Mieželytės „Triglyph“ fleitai, altui ir klavesinui. Koncerte į instrumentinį ansamblį įsilies operos solistės Reginos Šilinskaitės balsas. Kartu su ansambliu ji atliks J. Tamulionio premjerą bei J. S. Bacho, W. A. Mozarto ir G. Rossini arijas.

 

Ansamblis „Vilniaus arsenalas“ (jame nuo pat įkūrimo groja altininkas Rolandas Romoslauskas, fleitistė Laima Šulskutė ir pianistas Sergejus Okruško) – vienas ištikimiausių lietuvių šiuolaikinės muzikos propaguotojų. Kasmet užsakydamas naujus kūrinius savo naujoms programoms, per 25 savo veiklos metus ansamblis inicijavo ir atliko jau daugiau kaip 40 lietuvių kompozitorių premjerų. Dalis jų įrašyta šiuolaikinei lietuvių kamerinei muzikai skirtose trijose kompaktinėse plokštelėse iš ciklo „Erdvės ir laiko atspindžiai“.

 

Parengta pagal „Vilniaus arsenalo“ informaciją
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).