Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > „Neregėtas Vilkončius“ užburs svinguojančios muzikos kerais
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-02-23

„Neregėtas Vilkončius“ užburs svinguojančios muzikos kerais


Vasario 25 d., šeštadienį, 19 val., Šv. Kotrynos bažnyčioje valstybinis choras „Vilnius“ kviečia pasinerti į lengvos ir melodingos kompozitoriaus Laimio Vilkončiaus muzikos vandenis. Koncerte „Neregėtas Vilkončius“ bus pristatyti gerai žinomi ir dar niekada neatlikti kompozitoriaus opusai chorui.

 

L. Vilkončiaus kūryba daugeliui pirmiausia asocijuojasi su dainomis „Laivas“, „Dėl tos dainos“, „Dar ne kartą“, „Senos mašinėlės“. Iš viso kompozitorius yra sukūręs daugiau kaip 80 dainų, nemaža jų dalis dar nėra girdėta klausytojams. Retai girdimas ar matomas yra ir pats autorius – šis koncertas išskirtinis tuo, jog Laimis Vilkončius pasirodys scenoje atlikėjo amplua.

 

„Labai džiaugiuosi šia choro „Vilnius“ iniciatyva, nes man tai bus tikrai reta proga, kuomet per vieną vakarą bus atlikta tiek daug ir tokios įvairios mano muzikos – nuo 1972 m. sukurtų dainų iki visiškai naujų, premjerinių kūrinių“, – mintimis dalinosi kompozitorius, – „plačioji visuomenė mane žino iš trijų dainų, o tai, kad kuriu dar ir svinguotą chorinę muziką, kuri yra ne vien akademiška, bet ir linksma, įvairių žanrų – nuo sakralinės muzikos iki vaikiškų dainų – tai daug kam ir gali būti neregėta“.

 

Kompozitorius koncerte ne tik atliks žymiąsias dainas „Laivas“, „Dideli nykštukai“, „Gatvė ir aš“, bet ir talkins chorui „Vilnius“ prie fortepijono, įdomiais komentarais papildys renginio muzikinę programą.

 

Po vasario 25 d., Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyksiančio koncerto „Neregėtas Vilkončius“, valstybinis choras „Vilnius“ (meno vadovas ir dirigentas Povilas Gylys) žada kartu su kompozitoriumi šią muzikinę programą pristatyti ir kituose Lietuvos miestuose.

 

Daugiau informacijos: tel. 8 5 2336069, el. paštas press@chorasvilnius.lt

 

Bilietai

 

Choro „Vilnius“ inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).