Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Anatolijaus Šenderovo kūriniai akordeonui – Švedijoje ir Danijoje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-03-13

Anatolijaus Šenderovo kūriniai akordeonui – Švedijoje ir Danijoje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kovo 19 d. Stokholme įvyks Anatolijaus Šenderovo kūrinio „...fūr Geir“ bajanui solo premjera, į kurią kviečiamas ir autorius.

 

Kūrinys sukurtas 2012 metais ir, kaip matyti iš pavadinimo, dedikuotas žymiam danų akordeonininkui Geirui Draugsvollui. Tai jau ne pirmas kompozitoriaus susitikimas su šiuo atlikėju.

 

2007 metais jam buvo sukurtas „...ad Astra“ – Koncertas bajanui ir simfoniniam orkestrui, kurio premjera įvyko tais pačiais metais Olandijoje. Jis taip pat atliko bajano partiją kūrinyje „Sulamitos giesmės“ (solistas Davidas Geringas), įrašytame keliose kompaktinėse plokštelėse.

 

„...für Geir“ – vienos dalies kūrinys, kurio dramaturgija pagrįsta kontrasto principu – tarp juodo ir balto, žemės ir dangaus, tarp realybės ir svajonės. Atitinkamos ir naudojamos kompozicijos priemonės: ir tradicinės, ir modernios. Kūrinyje skambantis varpelio tembras dar labiau pabrėžia šį kontrastą.

 

O visai neseniai, kovo 7 d. Kopenhagoje skambėjo dar vienas Anatolijaus Šenderovo kūrinys akordeonui – akordeonininkas Bjarke Mogensenas Karališkosios konservatorijos Didžiojoje salėjė atliko „Sulamitos giesmių“ versiją akordeonui, violončelių kvartetui, perkusijai ir išilginei fleitai.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).