Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Pasirodė devintoji autorinė Arvydo Malcio muzikos plokštelė
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-03-23

Pasirodė devintoji autorinė Arvydo Malcio muzikos plokštelė [Klasikinė / Šiuolaikinė]


2012 m. pradžioje kompozitoriaus Arvydo Malcio autorinių kompaktinių plokštelių kolekcija pasipildė jau devintuoju albumu „Erškėčių akys“ (Blackthorn Eyes, ARVUS-002). Kaip ir dauguma kitų įrašų leidinių, šioji sumanyta, įrašyta ir išleista paties autoriaus pastangomis.

 

Gausioje Arvydo Malcio diskografijoje – tai trečia kamerinei muzikai skirta kompaktinė plokštelė. Kaip ir 1999 m.  pasirodžiusioje „Akustinėje bedugnėje“, šioje grojaraštį pradeda „dygiai švelnaus“ skambesio „Erškėčių akys“. Tik šįkart tituliniu virtęs kūrinys pateikiamas kaip 2004 m. versija fortepijoniniam trio.

 

Šalia anksčiau kitose kompaktinėse plokštelėse išleistų kūrinių (tokių, kaip trio „Šešėliai“ ar duetas „Horizontas vertikalėje“), didžioji dalis naujosios plokštelės turinio sudaryta iš niekad anksčiau neskelbtų įrašų. Tarp jų – „Plaukiojančios nuolaužos“ violončelei (2005), „Pasiklydęs dykumoje“ fleitai (2006), „Paukščių tako“ versija fortepijonui (2003), „Sapnų pėdsakais“ violončelei ir akordeonui (2008), „Narcizas“ altui (2007) ir septetas „Vilties aitvaras“ (2006).

 

Arvydas Malcys, turėdamas patirties ne vien kaip nepailstantis muzikos komponavimo, bet ir atlikimo praktikas, moka įžvalgiai pasirinkti savo muzikos atlikėjus. Jų kuriamos temperamentingos, ekspresyvios interpretacijos tikrai nemenka dalimi prisideda prie to, jog iš gausybės kompozitoriaus „muzikinėje daugiakalbystėje“ susipynusių stilių, gestų bei artikuliacijų randasi ryškūs muzikiniai vaizdiniai, personažai, mizanscenos. Tad bene kiekvienas klausytojas šiame albume turėtų (pasak bukleto autorės Lauros Kaščiukaitės) atrasti „kabinantį“ muzikinį opusą.

 

Visą disko „Erškėčių akys“ takelių ir atlikėjų sąrašą galite rasti čia.

 

Kompaktinę plokštelę galite įsigyti Muzikos informacijos ir leidybos centre.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).