Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Druskomanija 2012 žada siautulingos ir jaunatviškos muzikos pliūpsnį
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-05-04

Druskomanija 2012 žada siautulingos ir jaunatviškos muzikos pliūpsnį


„Žiupsnelis muzikos tavo ausims!“ – tokiu šūkiu šį pavasarį įsisukti į muzikos verpetus kviečia 28-asis tarptautinis šiuolaikinės muzikos festivalis „Druskomanija“. Gegužės 16–20 d. jauna muzika, kupina eksperimentų ir ieškojimų, pasklis Vilniuje, Druskininkuose bei Liškiavoje.

 

Pasak „Druskomanijos“ direktorės Sigitos Ilgauskaitės, šis festivalis išsiskiria premjerų gausa ir yra neįsivaizduojamas be jaunatviško šėlsmo, improvizacijų ar intriguojančių netikėtumų. Gyvybe, veržlumu ir netikėtais muzikiniais sprendimais džiugins ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių atlikėjai. Festivalio dalyvių laukiama iš Danijos, Švedijos, Jungtinės Karalystės ir net tolimosios Japonijos.

 

„Druskomanijos“ tiesiog neįmanoma įvilkti į kokias nors temas ar rėmus, šis festivalis per daug jaunatviškai kaprizingas ir laisvas“, – sako S. Ilgauskaitė.

 

Šiemet „Druskomanija“ ypatingą dėmesį skiria ir svarbioms Lietuvos bei pasaulio muzikos atstovų jubiliejinėms sukaktims: Šv. Kristoforo orkestro meno vadovo prof. Donato Katkaus 70-mečiui, kompozitorių Osvaldo Balakauso 75-mečiui, Broniaus Kutavičiaus 80-mečiui ir muzikos avangardisto Johno Cage’o gimimo 100-mečiui.

 

Festivalis prasidės gegužės 16 d., trečiadienį, 19 val. Vilniuje, Nacionalinėje dailės galerijoje, kur koncerte „Kaktuso žydėjimas“ Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, diriguojamas jaunųjų dirigentų Manto Jauniškio ir Karolio Variakojo, atliks kelias Osvaldo Balakausko kompozicijas bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos kompozicijos bakalaurantų darbus. Gegužės 17 d. 19 val. M. K. Čiurlionio namuose svečiai iš Švedijos „Curious Chamber Players“, grojantys tiek įprastais instrumentais, tiek įvairiausiais garso objektais, atliks programą „nuo Kanzas Sičio iki Tokijo per Stokholmą“.

 

Artėjant savaitgaliui festivalis tradiciškai persikels į Druskininkus. Čia nuo vidudienio iki vėlyvo vakaro šiuolaikinės muzikos garsai skambės tokiose erdvėse, kaip restoranas-muzikinis klubas „Druskininkų kolonada“, sanatorijos „Dainava“ salė, M. K. Čiurlionio muziejaus sodelis, viešbutis „Regina“, meno galerija „Sofa“, Druskininkų Švč. Mergelės Škaplierinės bažnyčia. Kaip ir kasmet, laivu plukdoma druskomanų delegacija sekmadienio popietę aplankys Liškiavos Švč. Trejybės bažnyčią. Renginiuose klausytojus užplūs kamerinės muzikos subtilumas, garso performansai, instaliacijos, gyvojo meno pasirodymai, eksperimentinė elektronika, jausmingojo soul, ritmiško RnB bei karštligiško džiazo kompozicijos. „Festivalis pateiks plačiausią skonių paletę įvairios šiuolaikinės muzikos mėgėjams“, – programą pristato S. Ilgauskaitė.

 

„Druskomanija“ vyks gegužės 16–17 dienomis Vilniuje, gegužės 18–20 dienomis – Druskininkuose ir Liškiavoje. Visi renginiai nemokami.

 

Festivalio programa

 

Festivalio „Druskomanija“ inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).