Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuvių kompozitorių muzika skamba Kijeve
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-05-26

Lietuvių kompozitorių muzika skamba Kijeve [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Gegužės 22-31 d. Kijeve vykstantis, Ukrainos kompozitorių sąjungos rengiamas 22-asis tarptautinis festivalis „Muzikinės sezono premjeros“ („Muzični prem'eri sezonu“) jau trečius metus iš eilės į programą įtraukia lietuviškus kūrinius bei pasikviečia jų autorius. Šiemet festivalyje vieši net trys mūsų kompozitoriai - Vidmantas Bartulis, Zita Bružaitė ir Remigijus Šileika. Gegužės 23 d. Nacionalinėje vargonų ir kamerinės muzikos salėje skambėjo pastarojo autoriaus Requiem. Tuo tarpu gegužės 27 d. koncerto Ukrainos nacionalinėje filharmonijoje, pavadinto „Aljansas“, programoje - Ukrainos styginių kvarteto „Collegium“ ir Kauno styginių kvarteto pasirodymai. Kiekvienas jų atliks ir ukrainiečių, ir lietuvių kompozitorių kūrinius (lietuviškieji - tai Broniaus Kutavičiaus „Anno cum tettigonia“, Dalios Kairaitytės „Balto žmogaus sapnas“, Zitos Bružaitės „Mozaika II“). Koncertą užbaigs specialiai šiam festivaliui parašytos Vidmanto Bartulio kompozicijos „Auksiniai angelai“ premjera, kurią atliks abu kvartetai kartu.

 

Lietuvių muzikos ir jos autorių viešnagė šiame festivalyje - tai dalis ilgametės Ukrainos ir Lietuvos kompozitorių sąjungų mainų programos. Ukrainiečių muzika pastaruoju metu ne kartą buvo įtraukiama į mūsų šiuolaikinės muzikos festivalių programas (paskutinį kartą tai buvo festivalis „Iš arti“, į kurį 2011 m. buvo pakviestas Ukrainos kompozitorių sąjungos pirmininkas Igoris Ščerbakovas). Savo ruožtu, pastarasis festivalis „Muzikinės sezono premjeros“ irgi jau buvo pasikvietęs mūsų kompozitorius su savo kūriniais (Zitą Bružaitę 2010 m. ir Vidmantą Bartulį 2011 m.).

 

LMILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).