Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Druskininkuose reziduojantys menininkai prisistato miesto visuomenei
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-06-26

Druskininkuose reziduojantys menininkai prisistato miesto visuomenei


Jau antrus metus Druskininkuose įsikūrusiuose Lietuvos kompozitorių sąjungos kūrybos ir poilsio namuose tęsiama Tarptautinė menininkų rezidencijos programa. Šiųmečiai programos dalyviai – Susanna Gartmayer, Tamara Wilhelm (Austrija), Ana Horvat, Davor Sanvincenti (Kroatija), Jesmond Vassallo (Malta) ir Rita Mačiliūnaitė (Lietuva) – savo kūrybines idėjas pristatys birželio 26 d., antradienį, 17 val. renginyje M. K. Čiurlionio memorialiniame muziejuje. Programoje – improvizacijos, fiksuota muzika, videomeno etiudai, disputas. Įėjimas laisvas.

 

Druskininkų kūrybos ir poilsio namuose, kuriuose jau daugiau kaip tris dešimtmečius muziką kuria įvairių kartų Lietuvos kompozitoriai, pernai buvo pradėta įgyvendinti Tarptautinė menininkų rezidencijos programa „A.I.R.“ (Artist-in-Residence). Programos tikslas – skatinti kūrybinius mainus tarp Lietuvos ir užsienio kūrėjų. Kaip ir praėjusiais metais, programa sulaukė susidomėjimo iš įvairių Vakarų Europos valstybių – Maltos, Austrijos, Kroatijos – meninių institucijų.

 


Nuotraukoje (iš kairės): Rita Mačiliūnaitė,
Ana Horvat, Jesmond Vassallo,
 Tamara Wilhelm, Susanna Gartmayer.

Šiuo metu namuose vieši dvi austrų menininkės – klarnetininkė Susanna Gartmayer ir multiinstrumentininkė, savitų instrumentų meistrė Tamara Wilhelm. Abi muzikantės, puikios improvizatorės, atvyko iš Vienos.

 

Gražūs kūrybiniai ryšiai užsimezgė su Kroatijos meniniais partneriais. Šiemet į Druskininkų rezidenciją atvyko kompozitorė Ana Horvat ir multimedijos menininkas Davor Sanvincenti. Muzikos srities kūrybines inspiracijas papildo dailininko iš Maltos Jesmond Vassallo kūryba – savo paveikslus, įkvėptus nuostabios Druskininkų gamtos, čia gyvenusių ir kūrusių Lietuvos meno asmenybių, jis pateiks rezidencijos pabaigoje. Savo kūrybiniu indėliu prie tarptautinio menininkų bendradarbiavimo prisidės ir jauna lietuvių kompozitorė Rita Mačiliūnaitė.

 

Lietuvos kompozitorių sąjungos rengiama kasmetinė meno rezidencijų programa siekia atrasti ir pritaikyti naujas erdves Druskininkuose šiuolaikinio meno darbams, siekti plataus ir nuoseklaus bendradarbiavimo tarp skirtingų Europos rezidencijų, kurti ir plėtoti ilgalaikius mainus tarp kompozitorių bei kitų sričių ir tarpdisciplininių menininkų. Kūrybinį bendradarbiavimo tęstinumą jau įprasmino šešių lietuvių muzikos kūrėjų dalyvavimas austrų menininkų inicijuotame festivalyje „Viskas gerai / Alles gut“, kuris, kaip 2011 m. Druskininkuose vykusios rezidencijos atgarsis, šių metų gegužės 10–12 dienomis vyko Austrijos sostinėje.

 

Tarptautinės menininkų rezidencijos programą remia LR Kultūros rėmimo fondas.

 

Pagal Lietuvos kompozitorių sąjungos inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).