Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Penki vakarai su Vladimiru Tarasovu salėje „Piano.lt“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-06-28

Penki vakarai su Vladimiru Tarasovu salėje „Piano.lt“



nuotrauka: Alexander Zabrin

Birželio 29-osios vakarą, 19 val., salė „Piano.lt“ pradeda unikalų koncertų ciklą „5 vakarai su Vladimiru Tarasovu“. Jame pasaulinio garso būgnininkas, perkusininkas, kompozitorius ir vizualiojo meno kūrėjas, muzikuodamas solo ir drauge su kitais menininkais, pristatys savo naujausias programas, kuriose bus paminėtos net trys meno pasauliui svarbios sukaktys: avangardinės meno srovės futurizmo ir amerikiečių menininko konceptualisto Johno Cage’o gimimo šimtmetis bei prancūzų kompozitoriaus impresionisto Claude’o Debussy 150-osios gimimo metinės.

 

 

Pastarąjį dvidešimtmetį Lietuvoje gana retai gyvus pasirodymus rengiantis menininkas specialiai šiam koncertų ciklui rado ne tik laisvas datas savo kalendoriuje, bet ir pakvietė prisijungti savo kolegas. Koncertuose dalyvaus pianistas Petras Geniušas, saksofonininkas Liudas Mockūnas, kontrabosininkas Eugenijus Kanevičius, amerikiečių poetas Kerry Shawn Keys bei žymus Rusijos pianistas Aleksejus Liubimovas.

 

Pirmąjį ciklo vakarą solo mušamaisiais grojantis Vladimiras Tarasovas Vilniaus publikai pirmąkart pristatys savo audiovizualinį projektą balsui, mušamiesiems ir garso takeliui „Mąstant apie Chlebnikovą“, skirtą futurizmo šimtmečiui. Projekto premjera įvyko 2009 m. kovo 20 d. tarptautiniame šiuolaikinės muzikos festivalyje „MaerzMusik“ Berlyne. Tais pačiais metais buvo įrašyta ir CD pavidalu išleista koncerto audioversija (“NoBusiness Records”, Lietuva).

 

„Mąstant apie Chlebnikovą“ – tai paskyrimas rusų poetui ir prozininkui Velemirui Chlebnikovui (1885–1922), rusų futurizmo pradininkui ir žymiausiam atstovui, laikomam neginčytinu XX a. rusų poezijos genijumi. Tačiau koncerto metu klausytojai neišgirs V. Chlebnikovo eilių: jų prasmė sklandys tarp mušamamaisiais instrumentais išgaunamo garsyno, kurį papildys vokiečių dadaisto, Merz meno pradininko Kurto Schwitterso (1887–1948) balsas, iš istorinio įrašo skaitantis ištraukas iš „garso poezijos“ kūrinių „Ursonate“ ir „Die Sonate in Urlauten“. Ekrane tuo pat metu bus demonstruojama V. Tarasovo vaizdo instaliacija.

 

Tarp kitų ciklo renginių – 2009 m. Vilniaus džiazo festivalyje pirmąkart pristatytas projektas su „NADA kvartetu“, kuriame improvizacinė muzika sintezuojama su gyvai skaitoma poezija (rugsėjo 12 d.), du paskyrimai Johnui Cage’ui, kuriuose originalūs amerikiečių kompozitoriaus kūriniai derinami su gyvomis improvizacijomis (lapkričio 21 ir gruodžio 11 d.), ir paskyrimas Claude’ui Debussy, kuriame skambės nauja preliudų interpretacija fortepijonui ir mušamiesiems.

 

Bilietus į ciklo koncertus platina „Tiketa“.

 

Parengta pagal „Piano.lt“ inf.

 


 

PROGRAMA

 

Birželio 29 d., penktadienį, 19 val.

I ciklo koncertas „Mąstant apie Chlebnikovą“: Vladimiras Tarasovas (solo mušamieji)

 

Rugsėjo 12 d., trečiadienį, 19 val.

II ciklo koncertas „NADA kvartetas“: Liudas Mockūnas (saksofonai), Eugenijus Kanevičius (kontrabosas), Vladimiras Tarasovas (mušamieji), Kerry Shawn Keys (poezija)

 

Lapkričio 21 d., trečiadienį, 19 val.

III ciklo koncertas Johno Cage‘o 100-osioms gimimo metinėms: Petras Geniušas (fortepijonas), Eugenijus Kanevičius (kontrabosas), Vladimiras Tarasovas (mušamieji)

 

Gruodžio 11 d., antradienį, 19 val.

IV ciklo koncertas: Johno Cage’o 100-osioms gimimo metinėms: Aleksejus Liubimovas (fortepijonas), Vladimiras Tarasovas (mušamieji)

 

Gruodžio 12 d., trečiadienį, 19 val.

V ciklo koncertas Claude’o Debussy 150-osioms gimimo metinėms: Aleksejus Liubimovas (fortepijonas), Vladimiras Tarasovas (mušamieji)

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).