Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Egidija Medekšaitė dalyvauja Edinburgo festivalio „Fringe“ programoje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-08-03

Egidija Medekšaitė dalyvauja Edinburgo festivalio „Fringe“ programoje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Rugpjūčio 6–11 ir 13–18 dienomis Edinburgo festivalio „Fringe“ programoje (Edinburgh Festival Fringe) rodomas naujas spektaklis „Echo ir Narcizas“ (Echo and Narcissus), kuriam muziką sukūrė lietuvių kompozitorė Egidija Medekšaitė.

 

Spektaklį „Echo ir Narcizas“ (rež. Imogen Beech) pastačiusi trupė „Rag & Bone Productions“ anonsuoja jį kaip tamsią ir novatorišką senovės graikų mito traktuotę, kurioje susipina vaidyba, pasakojimas ir šokis. Tragiškoje savo balsą įsimylėjusios nimfos Echo ir savo atspindį vandenyje įsimylėjusio pusdievio Narcizo istorijoje pasakojama apie baisų likimą, kuris ištinka žmogų, įsimylėjusį savo paties atvaizdą. Vizualus reginys ir pasakojimas trupės pajungiami atskleisti šioje klasikinėje istorijoje glūdinčias atstumtos meilės kančias, puikybę ir tuštybę.

 

Konkurso būdu į spektaklio statytojų komandą įsiliejusi Egidija Medekšaitė sukūrė niūrią pasakojimo atmosferą atitinkantį garso takelį. „Muzika tokia, kaip ir pjesė, kurioje pasakojama vien apie vidinius konfliktus: kupina skausmingo ambiento, klykiančių gitarų, šnabždesių ir panašių garso efektų“, pasakoja kompozitorė. Daugiau kaip pusė garsinės medžiagos spektakliui buvo įrašyta EMS (Elektronmusikstudion) studijoje Stokholme – viename didžiausių Švedijos elektroakustinės muzikos ir garso meno centrų.

 

Informacija apie spektaklį ir bilietus: http://www.edfringe.com/whats-on/dance-and-physical-theatre/echo-and-narcissus

Festivalio svetainė: http://www.edfringe.com/

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).