Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuvos kompozitorių sąjunga dalyvaus europiniame projekte „New Music: New Audiences“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-10-22

Lietuvos kompozitorių sąjunga dalyvaus europiniame projekte „New Music: New Audiences“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Septyniolikos Europos Sąjungos šalių projektas sieks tirpdyti ribas tarp naujosios muzikos ir publikos

 

 


2012–2014 m. Lietuvos kompozitorių sąjunga dalyvaus dideliame europiniame kultūros tinkle „New Music: New Audiences“ (akronimas – „New:Aud“). Šešiolika nacionalinių muzikos organizacijų ir daugiau nei trisdešimt ansamblių ir orkestrų iš septyniolikos šalių suvienija jėgas, kad atrastų naujas koncertų formas bei kitas naujosios muzikos sklaidos galimybes įvairiausiai publikai. Šio projekto pradžia – jo dalyvių konferencija Briuselyje, 2012 m. spalio 24–25 d.

 

Kaip pritraukti daugiau klausytojų?

 

Ar kokybiško meno renginiai tegali prisikviesti tik labai mažą auditoriją? Ar klasikinės muzikos koncertas turi būti panašus į dievobaimingą ritualą pridulkėjusioje koncertų salėje? Kaip naujoviškos koncertų formos galėtų paveikti į juos susirinkusius klausytojus?

 

Tai – dalis klausimų ir iššūkių, kuriuos gvildens iškiliausių Europos muzikos kolektyvų ir organizacijų atstovai, susitikę konferencijoje Briuselyje. Dvejus metus veiksiantis projektas ieškos būdų, kaip gausinti naujosios muzikos koncertų publiką, aktyvinti komunikaciją su ja, kurti naujas koncertų bei kitų muzikos pristatymų formas, kurios būtų patrauklios įvairiausiam klausytojų būriui.

 

Šiuolaikinė muzika pirmoji skinasi kelią?

 

Koks šiandien yra kultūros renginių organizatorių santykis su savąja auditorija, kaip jie suvokia, ar lankytojai pasirinks kaip tik tai, ką jie siūlo? Ir ar tai, ką jie ten patirs, paskatins juos sugrįžti vėl ir vėl?

 

Šiuolaikinės muzikos renginiai šiandien turbūt vis dar išugdo daugiausiai publikos, kuri linkusi lankytis naujojo meno renginiuose. Šiuolaikinės muzikos scenos atstovai visuomet siekė peržengti žanrų ir meninės išraiškos būdų ribas, plėsti tradicines koncerto formas, pasitelkti naujus muzikos pateikimo būdus bei erdves, sykiu nesileisdami į meninės kokybės kompromisus.

 

Lietuvos muzika „New:Aud“ projekte

 

Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ėmėsi iniciatyvos atstovauti Lietuvos muzikai naujajame projekte. Per ateinančius dvejus metus Europos šalių muzikos kolektyvai ir organizacijos suformuos darbo grupes, kuriose dalysis savųjų šalių muzikos repertuaru (Šv. Kristoforo kamerinis orkestras į savo koncertus įtrauks projekte dalyvaujančių šalių kompozitorių kūrinius, o šių šalių muzikos festivalių ir kolektyvų programose skambės lietuvių autorių muzika), ieškos naujų muzikos pristatymo būdų, kurių spektras driektųsi nuo vaikams skirtų šiuolaikinės muzikos koncertų iki renginių naktiniuose klubuose, industriniuose pastatuose, miestų viešosiose erdvėse, prezentacijų internetiniuose kanaluose ir t.t.

 

Pirmuosius viešus renginius rengiamasi pradėti 2013 m. pavasario–vasaros mėnesiais. Projekto renginių kalendorius bus skelbiamas interneto svetainėje http://www.newaud.org/.

 

New:Aud ir MILC inf.
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).