Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Pasaulinės muzikos mugės festivalyje gros „G&G Sindikatas“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2006-08-07

Pasaulinės muzikos mugės festivalyje gros „G&G Sindikatas“ [Pop / Rock / Urban]


Pasaulinės muzikos mugės Berlyne „PopKomm“ (rugsėjo 20-22 d.) organizatoriai į mugės festivalio programą atrinko lietuvišką hip-hopo grupę „G&G Sindikatas”. Grupė pasirodys rugsėjo 22 d. baigiamajame mugės koncerte „PopKomm City Jam“, kur koncertuos šalia hip-hopo grupių iš Olandijos, JAV, Prancūzijos ir Vokietijos.

 

Pasak festivalio meno vadovo Dirko Schades, šiemet mugės organizatoriai sulaukė tris kartus daugiau paraiškų nei įprasta, tad festivalio programa sudaryta po kruopščios, ilgai trukusios atrankos. Tai rodo ir kylantį mugės populiarumą, „PopKomm“ tampa bene svarbiausia susitikimo vieta  dirbantiems gyvosios muzikos versle, čia susitinka svarbiausių Europos bei kitų kontinentų muzikos festivalių organizatoriai.

 

„PopKomm“ mugė yra vienas didžiausių muzikos profesionalų suvažiavimų Europoje, - teigia „G&G Sindikato“ vadybininkas Justinas Čekuolis. – Tikimės čia praplėsti mūsų koncertų geografiją, ypač Vokietijoje, kur hip-hopas yra aukštumoje, taip pat Vidurio ir Rytų Europos festivaliuose, kurių šiuose kraštuose yra gausu. Džiaugėmės malonia žinia, kad mūsų grupė buvo atrinkta į „PopKomm“ festivalio programą.“  

 

Pirmą kartą „PopKomm“ mugėje (Berlynas, rugsėjo 20-22) atsiras ir Lietuvos nacionalinis stendas, kurį organizuoja šią vasarą įsteigtas Lietuvos muzikos eksporto projekto biuras, veikiantis prie Muzikos informacijos ir leidybos centro. Pagrindinis naujosios iniciatyvos rėmėjas - LATGA-A (Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra).

 

Naujai įsteigto projekto tikslas - skatinti Lietuvos autorių įvairių žanrų muzikos panaudojimą užsienyje, plėsti Lietuvos muzikos pramonės eksporto galimybes. Muzikos eksporto biuras, bendradarbiaudamas su Lietuvos muzikos verslo atstovais rengs lietuviškos muzikos pristatymus tarptautinėse mugėse bei kituose renginiuose, ieškos muzikos eksporto projektų paramos galimybių, sukurs ir palaikys internetinę Lietuvos autorių muzikos vitriną, kuri turėtų būti pasiekiama tarptautinei muzikos profesionalų bendruomenei jau 2007 metais.


Daiva Parulskienė: Music Export Lithuania
VšĮ Muzikos informacijos ir leidybos centras
Tel: +370 5 212 3027
Gsm: +370 686 65424
daiva@mic.lt

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).